Αυτά είναι τα πιο χρησιμοποιημένα emoji του κόσμου…

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,973ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
856ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης σχετικά με την χρήση emoji στον κόσμο

«Πρόσωπο με δάκρυα χαράς», ή  Face with Tears emoji. Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο Emoji στον πλανήτη Γη, σύμφωνα με μια μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Το αποτέλεσμα ήρθε από 427 εκατομμύρια μηνύματα, που στάλθηκαν από σχεδόν 4 εκατομμύρια smartphones σε 212 διαφορετικές χώρες και περιοχές.

Ο σκοπός της μελέτης, ο πρώτος που έγινε για τα Emoji σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν όχι μόνο για να μάθουμε ποια είναι τα πιο δημοφιλή Emoji, αλλά και πώς τα σύμβολα αυτά χρησιμοποιούνται στα διάφορα έθνη.

Η πρώτη απάντηση είναι ότι ναι, τα Emoji χρησιμοποιούνται παντού: «Πρόκειται για μια παγκόσμια γλώσσα που συνδέει όλους τους πολιτισμούς», λέει ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Wei Ai.

Το «Πρόσωπο με δάκρυα χαράς» είναι ο βασιλιάς των emoji, ξεπερνώντας την καρδιά και το χαμογελαστό πρόσωπο. Μάλιστα το χαμογελαστό πρόσωπο είναι πέμπτο στη λίστα. Τρίτο είναι το προσωπάκι με τις καρδιές στα μάτια (Heart Eyes Emoji) και τέταρτο τα φιλάκια.

Όσο για τα υπόλοιπα  top 20 emoji της έρευνας μπορείτε να δείτε σε αυτό το γράφημα του Πανεπιστημίου του Michigan, πλήρης, με ένα ποσοστό χρήσης της κάθε σύμβολο:

Ποιος είναι ο λαός που χρησιμοποιεί περισσότερο τα emoji; Οι Γάλλοι, στο περίπου 20% του συνόλου των μηνυμάτων που αναλύθηκαν, τους ακολουθούν οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι.

Δείτε το σχετικό γράφημα:

Εσύ πιο emoji χρησιμοποιείς περισσότερο;

Αφήστε το σχόλιό σας