Αφιέρωμα Tokio Hotel

Το Hit Channel σε συνεργασία με το ελληνικό επίσημο fan club των Tokio Hotel, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ, σας παρουσιάζει την ιστορία των Γερμανών που πριν καλά καλά κλείσουν τα είκοσι τους χρόνια κατέκτησαν τον κόσμο με την δυνατή μουσική τους αλλά και το μοναδικό τους στυλ!
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο σε πληροφορίες αφιέρωμα .

Οι Tokio Hotel είναι ένα γερμανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μαγδεβούργο της Γερμανίας το 2001, και αποτελείται από τους Bill Kaulitz (τραγούδι), Tom Kaulitz (κιθάρα), Gustav Schäfer (ντραμς) και τον Georg Listing (μπάσο).

 

Η τετράδα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα singles και δυο albums που ανέβηκαν στην πρώτη θέση των πινάκων επιτυχιών (charts) στην χώρα τους, έχοντας πουλήσει σχεδόν 5 εκατομμύρια CD και DVD εκεί. Αφού κυκλοφόρησαν, με την ονομασία Devilish, ένα demo-CD και αφού έχασαν το συμβόλαιό τους με τη Sony BMG, το συγκρότημα (σαν Tokio Hotel, πια) κυκλοφόρησε τον πρώτο του γερμανόφωνο δίσκο, Schrei στην Island Records, το 2005.

 

Το Schrei πούλησε πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και ενώ τέσσερα singles τους μπήκαν στο top-5 σε Γερμανία και Αυστρία. Το 2007, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο γερμανόφωνο δίσκο τους, Zimmer 483, και τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο τους, Scream, οι πωλήσεις των οποίων βοήθησαν το συγκρότημα στο να κερδίσει το πρώτο του βραβείο στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV, στην κατηγορία Best Interact. Το Σεπτέμβρη του 2008, κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο στα MTV Video Music Awards, στην κατηγορία Best New Artist. Επίσης, κέρδισαν το βραβείο Headliner στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV στο Λίβερπουλ στις 6 Νοεμβρίου 2008.

 

Πως ξεκίνησαν:

 

Οι Tokio Hotel δημιουργήθηκαν από τον Bill Kaulitz (τραγούδι) και τον Tom Kaulitz(κιθάρα), που είναι δίδυμα αδέρφια, τον Gustav Schäfer (drums) και τον Georg Listing (μπάσο). Οι τέσσερίς τους γνωρίστηκαν σε μια συναυλία σε ένα κλαμπ του Μαγδεβούργου, όπου ο Listing και ο Schäfer, που γνωρίζονταν από το μουσικό σχολείο που πήγαιναν, παρακολουθούσαν όσο ο Bill και ο Tom Kaulitz έπαιζαν στην σκηνή.

 

Κάτω από το όνομα Devilish, το συγκρότημα σύντομα άρχισε να κάνει μικρές συναυλίες. Μετά από τη συμμετοχή του Bill Kaulitz σε ένα παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα αναζήτησης ταλέντων (Star Search) το 2003, στην ηλικία των 13 (όπου και έχασε στον ημιτελικό), τον ανακάλυψε ο μουσικός παραγωγός Peter Hoffmann. Οι Devilish άλλαξαν το όνομα τους σε Tokio Hotel: “Tokio”, έτσι γράφεται στα γερμανικά η πόλη της Ιαπωνίας Τόκιο, γιατί λατρεύουν την πόλη, και “Hotel” γιατί, λόγω των συνεχών περιοδειών τους, μένουν μόνιμα σχεδόν σε ξενοδοχεία.

 

Λίγο καιρό αφού η Sony BMG έκλεισε συμβόλαιο μαζί τους, ο Hoffmann προσέλαβε τον David Jost και τον Pat Bezner στην ομάδα παραγωγής και συγγραφής, και τους υπέδειξε να μάθουν στους νεαρούς πως να γράφουν τραγούδια και να παίζουν μουσική. Τα περισσότερα τραγούδια του πρώτου τους δίσκου έχουν γραφτεί από τον Hoffmann, τον Jost και τον Benzer (μαζί και τα singles Schrei και Rette Mich που είχαν γραφτεί ολοκληρωτικά από τους τρεις τους), μόνο το single Unendlichkeit ήταν γραμμένο μόνο από τους Tokio Hotel. Παρ’ όλα αυτά, λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, η Sony τερμάτισε το συμβόλαιό τους.

 

Το 2005, οι Tokio Hotel υπέγραψαν συμβόλαιο στη Universal, η οποία και ξεκίνησε σχέδιο προώθησης του συγκροτήματος. Τα παιδιά πλέον, απέκτησαν πολλούς θαυμαστές και ήταν αδύνατον να συνεχίσουν το σχολείο κανονικά. Συνέχισαν την εκπαιδευσή τους online και πήραν το απολυτήριό τους με άριστο βαθμό.

 

Schrei:

 

Το πρώτο τους single, “Durch Den Monsun” (Μέσα από το μουσώνα) ανέβηκε γρήγορα στα charts, φτάνοντας στη θέση 15 στις 20 Αυγούστου 2005 και τελικώς φτάνοντας στο #1 στις 26 Αυγούστου 2005, ενώ έφτασε στο #1 και στα charts της Αυστρίας. Το δεύτερο single, “Schrei” (Κραυγή) ανέβηκε στην 5η θέση των γερμανικών charts. Τα δύο αυτά τραγούδια γράφτηκαν από τον Bill Kaulitz μαζί με την ομάδα παραγωγών τους Peter Hoffmann, David Jost, Pat Benzer και Dave Roth. Ο πρώτος δίσκος, Schrei, κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2005. Σύμφωνα με τη γερμανική IFPI, έχει γίνει πλατινένιο, αφού πούλησε πάνω απο 200.000 αντίτοιπα.[4][5] Το 2006, κυκλοφόρησαν άλλα δυο singles, τα Rette Mich (Σώσε με) και Der Letzte Tag (Η τελευταία μέρα). Και τα δυο έφτασαν στο #1 των charts. Το Der Letzte Tag περιείχε και το B-side Wir schließen uns ein, μαζί με το βιντεοκλίπ του.

 

Zimmer 483:

 

Το πρώτο single από το δεύτερο δίσκο τους τους, Zimmer 483 (Δωμάτιο 483), με τίτλο Übers Ende der Welt (αργότερα επανακυκλοφόρησε στα αγγλικά με τίτλο Ready, Set, Go!), κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου 2007 και έφτασε πολύ γρήγορα στην 1η θέση. Ο δίσκος Zimmer 483 κυκλοφόρησε στη Γερμανία στις 23 Φεβρουαρίου 2007, ενώ μια πολυτελής έκδοση που ακολούθησε περιείχε DVD. Το δεύτερο single από το δίσκου με όνομα “Spring Nicht” (Don’t Jump) κυκλοφόρησε στις 7 Απριλίου. Η περιοδεία που ακολούθησε την κυκλοφορία του δίσκου, η Zimmer 483 tour, είχε οριστεί να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2007, αλλά καθυστέρησε για δυο εβδομάδες γιατί τα μέλη του συγκροτήματος ήθελαν η σκηνή να φτιαχτεί διαφορετικά. Ένα τρίτο single, το An Deiner Seite (Ich Bin Da) (Στο πλευρό σου), κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου. Το single περιείχε και το B-side 1000 Meere (1000 ωκεανοί), το οποίο είχε και βιντεοκλίπ.

 

Scream:

 

Ενώ οι γερμανόφωνοι δίσκοι τους ποτέ δεν κυκλοφόρησαν επίσημα έξω από γερμανόφωνες χώρες, ο πρώτο αγγλόφωνος δίσκος των Tokio Hotel, Scream, κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου 2007 σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία, το album είχε όνομα Room 483 γα να δώσουν έμφαση στην συνέχεια του τελευταίου γερμανόφωνου album τους Zimmer 483. Το Scream περιλαμβάνει μια επιλογή των γερμανόφωνων τραγουδιών των δίσκων Schrei και Zimmer 483, στην αγγλική γλώσσα. Το Monsoon, η αγγλική έκδοση του Durch Den Monsun, ήταν το πρώτο single του δίσκου. Το Ready, Set, Go! (η αγγλική μετάφραση του Übers ende der Welt) κυκλοφόρησε σαν το δεύτερο single του δίσκου, ενώ το By Your Side (η αγγλική μετάφραση του An Deiner Seite) και το Don’t Jump (η αγγλική μετάφραση του Spring Nicht) κυκλοφόρησαν σαν τρίτο και τέταρτο single αντίστοιχα. Επίσης, γυρίστηκε ένα βιντεοκλίπ για το Scream, την αγγλική έκδοση της επιτυχίας του συγκροτήματος το 2005, Schrei, και κυκλοφόρησε στις αρχές του Μαρτίου 2008.

Οι Tokio Hotel έπαιξαν την πρώτη τους συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Ιουνίου 2007. Το Ready, Set, Go! κυκλοφόρησε εκεί ως το πρώτο single του συγκροτήματος στις 27 Αυγούστου 2007. Το τραγούδι έφτασε στη θέση 77 του UK Singles Chart.

Οι Tokio Hotel κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Μουσικό Βραβείο του MTV στην κατηγορία Best Interact στις 1 Νοεμβρίου 2007, ενώ ήταν ήδη υποψήφιοι στην κατηγορία καλύτερου συγκροτήματος. Έπαιξαν το Monsoon live εκείνη τη βραδιά.

Οι Tokio Hotel κυκλοφόρησαν το πρώτο single τους στην Αμερική, που λεγόταν απλά Tokio Hotel, στα τέλη του 2007. Το single περιλαμβάνει τα τραγούδια Scream και Ready, Set, Go!. Το δεύτερο αμερικανικό single τους, Scream America, κυκλοφόρσε στις 11 Δεκεμβρίου 2007. Το single περιλαμβάνει το Scream και ένα remix του Ready, Set, Go! από τον Jade Puget των AFI. Τον Φεβρουάριο 2008, το συγκρότημα έκανε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική για πέντε συναυλίες, ξεκινώντας από τον Καναδά και καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη. Το Scream κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου στον Καναδά και στις 6 Μαΐου στις ΗΠΑ.

 

“1000 Hotels” Tour:

 

Η ευρωπαϊκή περιοδεία 1000 Hotels ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου 2008 στις Βρυξέλες και συνέχισε σε μέρη όπως η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Σκανδιναβία, και επρόκειτο να τελειώσει στις 9 Απριλίου.

 

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της συναυλίας στη Μασσαλία της Γαλλίας στις 14 Μαρτίου, ο Bill άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φωνή του. Άφησε στο κοινό να τραγουδήσει περισσότερο από ότι συνήθως και αντί για τα 21 τραγούδια που έπρεπε αρχικά να παιχτούν, μόνο 16 από αυτά τελικά ακούστηκαν live. Ο Bill ζήτησε συγνώμη, στα Γερμανικά, για τη φωνή του, και εξήγησε πως ήταν άρρωστος. Δυο ημέρες αργότερα, το συγκρότημα ακύρωσε τη συναυλία στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, μόλις λίγα λεπτά πριν αυτή ξεκινήσει.

 

Η υπόλοιπη περιοδεία και μια ακόμα προγραμματισμένη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική ακυρώθηκαν και ακολούθησε μια ανακοίνωση του manager του συγκροτήματος στην εφημερίδα Bild, πως ο Bill Kaulitz έπρεπε να κάνει εγχείρηση φωνητικών χορδών. O Bill Kaulitz κούρασε τη φωνή του μετά από 43 συνεχείς συναυλίες στην περιοδεία 1000 Hotels, χωρίς καμμία διακοπή. Έπρεπε να κάνει εγχείρηση στο λάρυγγα στις 30 Μαρτίου για να αφαιρέσει μια κύστη που είχε δημιουργηθεί στις φωνητικές του χορδές. Η κύστη είχε ως αποτέλεσμα μόλυνση στο λαιμό για την οποία δεν ακολουθήθηκε κάποια θεραπεία. Μετά την εγχείρηση, ο Bill δεν έπρεπε να μιλήσει για 12 μέρες, και έκανε 4 εβδομάδες φωνητική αποκατάσταση. Εαν ο Bill συνέχιζε να τραγουδά στην περιοδεία, η φωνή του θα πάθαινε μόνιμη ζημιά.

 

Οι Tokio Hotel άρχισαν και πάλι τις συναυλίες στο Μάιο του 2008 και αργότερα επανόρθωσαν για το δεύτερο μέρος της περιοδείας 1000 Hotels και πρόσθεσαν αρκετές συναυλίες σε ανοιχτά φεστιβάλ μέχρι και την 13η Ιουλίου, στο Werchter του Βελγίου.

 

Περιοδείες στην Αμερική και τρίτη δισκογραφική δουλειά:

 

Οι Tokio Hotel ξεκίνησαν μια δεύτερη περιοδεία στην Βόρεια Αμερική τον Αύγουστο 2008. Το βιντεοκλίπ του συγκροτήματος, Ready, Set, Go! ήταν υποψήφιο στα MTV Video Music Awards 2008, στην κατηγορία Best Pop Video, όπου και κέρδισαν το βραβείο για τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη. Ξαναγύρισαν στην Βόρεια Αμερική και πάλι τον Οκτώβρη 2008 για ένα μήνα, όπου και έκαναν περιοδείες με συναυλίες και εμφανίσεις σε δισκοπωλεία.

Ανάμεσα στις περιοδείες τους στη Βόρεια Αμερική, το συγκρότημα γύριζε στο Αμβούργο για την ηχογράφηση του τρίτου δίσκου ο οποίος, σύμφωνα με τον μάνατζέρ τους David Jost, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο ή Απρίλιο 2009.  Ο δίσκος θα είναι ηχογραφημένος στα Γερμανικά αλλά και στα Αγγλικά, και οι 2 εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. To Δεκέμβριο 2008, κυκλοφόρησε το Tokio Hotel TV – Caught On Camera, ένα DVD με υλικό από τα παρασκήνια του συγκροτήματος. Περιέχει υλικό από το Tokio Hotel TV και ιστορίες από τα παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε, σε ένα δίσκο με τίτλο History – The very best of Tokio Hotel TV!. Μια πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει και ένα δεύτερο δισκάκι, με τίτλο Future – The road to the new Album!, το οποίο περιέχει υλικό από το συγκρότημα σε περιοδείες προώθησης αλλά και συνεντεύξεις του για το τρίτο στούντιο δίσκο του.

 

Το 2009 ήταν πάνω κάτω χρόνος ξεκούρασης, αλλά και προετοιμασίας του καινούριου τους album “Humanoid” που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου σε αγγλική και γερμανική έκδοση. Ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει οριστεί η 2 Οκτώβρη στην Γερμανία και 6 Οκτώβρη στις Η.Π.Α.

 

Οι Tokio Hotel δέχονται να έρθουν στην χώρα μας και να τραγουδήσουν σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα κάποια κομμάτια απ’το καινούριο τους album, μαζί με παλιότερες μεγάλες επιτυχίες τους των προηγούμενων χρόνων, στις 9 Οκτωβρίου 2009 στο στάδιο ΟΑΚΑ για το MTV World Stage 2009. Το συγκρότημα βρέθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή και ήταν σίγουρα η συναυλία της χρονιάς, όπως χαρακτηρίστηκε απ’το ίδιο το MTV. Το καινούριο τους album “Humanoid” έγινε Χρυσό στην Ελλάδα την τρίτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του στην χώρα. Ακολούθησε απονομή Χρυσών δίσκων προηγούμενων χρόνων. Σύντομα ακολούθησε και η συναυλία! Η μέρα που περίμεναν χιλιάδες θαυμαστές τους στην Ελλάδα για πάνω απο 3 χρόνια. Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο για τον ελληνικό χώρο, καθώς ασταμάτητες τσιρίδες και ουρλιαχτά κατέκληζαν το στάδιο μέχρι το τέλος του show. Παρ’όλο που οι Tokio Hotel είναι ένα αμφιλεγόμενο συγκρότημα που έχει πολλούς θαυμαστές αλλά και αντιπάλους, κατάφερε να κάνει όλες τις κακές γλώσσες εκείνη τη μέρα, να παραδεχτούν πως το show που έδωσαν ήταν αντικειμενικά καταπληκτικό και γεμάτο ενέργεια! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα μείνει ως μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους έλληνες θαυμαστές του συγκροτήματος.

 

Πριν απ’αυτό το γεγονός, στις 10 Αυγούστου 2009, ανακοινώθηκε στα MTV news οτι το πρώτο cd single που θα κυκλοφορούσε και στην Αμερική θα ήταν το “Automatisch/Automatic”. Το 2ο single ήταν το “World Behind My Wall/ Lass Uns Laufen” των οποίων τα video clip κυκλοφόρησαν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Στις 24 Ιουνίου 2010 έρχεται και το 3ο single με το όνομα “Darkside Of The Sun”. Στις 20 Ιουλίου  2010 κυκλοφόρησαν το 3ο live dvd τους “Ηumanoid City Live from Milan, Italy.

 

Για το 2010 το συγκρότημα προετοίμασε την τρίτη μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία του που ονομάστηκε “Welcome to Humanoid City” και είχε για πρώτη φορά ένα πολύ φαντασμαγορικό show. Τα αγόρια δούλεψαν σκληρά για να έχουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα για πρώτη φορά σε ολοκληρωτικά δική τους σκηνή, που θύμιζε κάτι από ερειπωμένη, κατεστραμμένη πόλη. Η περιοδεία αυτή κράτησε περίπου 2,5 μήνες με πάνω από 30 συναυλίες σε χώρες της Ευρώπης. Η τελευταία συναυλία αυτής της περιοδείας ήταν στις 14 Απριλίου στη Γαλλία.

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2010 το καινούργιο τους τραγούδι “Hurricanes and Suns,” έκανε πρεμιέρα στο ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Mad Radiο. Θα συμπεριλαμβάνεται σαν bonus τραγούδι σε ολες τις εκδοχές του “Tokio Hotel: Best Of “, μια συλλογή απο τα καλύτερα τους τραγούδια. Όπως και το single απο την έκδοση του ‘Best of’. Το album επίσης θα περιελαμβάνει το “Mädchen Aus Dem All”, το πρώτο τραγούδι που το συγκρότημα ηχογράφησε σε στούντιο. Το Δεκέμβριο του 2010 το ‘Best of’ θα κυκλοφορήσει. Στις 2 Δεκεμβρίου έγινε η Παγκόσμια μετάδοση για το video του ‘Hurricanes and Suns’ στη Official ιστοσελίδα τους.

 

Εμφανίσεις στην Ασία:

 

Οι Tokio Hotel έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ασία (εξαιρόντας την εμφάνιση τους στο Ισραήλ) στο Audi Showcase στη Σιγκαπούρη,ακουλουθούμενη απο τη TM Connects With Tokio Hotel εκδήλωση στη Μαλαισία για την προώθηση των πωλήσεων του album τους Humanoid. Ακολούθησαν σειρές απο μικρής διάρκειας συναυλίες στην Taiwan. Πρόκειτε να εμφανιστούν στη Ιαπωνία, στην συνώνυμη με το όνομα τους πόλη Tokyo, στις 15 Δεκεμβρίου 2010, μετά απο την Νοτιοαμερικανική περιοδεία τους καταλήγοντας στο  Distrito Federal στο Μεξικό στις 2 Δεκεμβριου 2010.

 

Μέλη του Συγκροτήματος:

 

Bill Kaulitz

 

Bill Kaulitz
Bill Kaulitz

O Bill Kaulitz (Μπιλ Κάουλιτζ) γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1989 στη Λειψία της Ανατολικής Γερμανίας, μαζί με το δίδυμο αδερφό του, Tom, με γονείς τη Simone Kaulitz (Ζιμόνε Κάουλιτζ) και τον Jörg Kaulitz (Γιόργκ Κάουλιτζ) . Οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν ήταν εφτά χρονών, και η μητέρα του παντρεύτηκε τον Gordon Trümper, κιθαρίστα του Γερμανικού rock συγκροτήματος Fatun. Ο πατριός τους ήταν η έμπνευση του Bill και του αδερφού του να ξεκινήσουν καριέρα στη μουσική, και άρχισαν μαζί να γράφουν στίχους για τραγούδια. To Γερμανικό site dw-world.com αναφέρει πως το ερμαφρόδιτο στυλ του, η νεαρή ηλικία του και η ιδιαίτερη κόμμωσή του έχουν γίνει σχεδόν σύμβολα για πολλά νεαρά κορίτσια. Τον Αύγουστο 2008, ο Bill επιλέχτηκε από τους αναγνώστες του Ισπανικού ¡Hola! ως ένας από τους πιο ελκυστικούς τραγουδιστές στη σκηνή.

Στα 19 του χρόνια, ο Bill είναι ο νεαρότερος άνθρωπος του οποίου έχει κατασκευαστεί κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό (Madame Tussaud’s) του Βερολίνου. Το κέρινο ομοίωμα του αποκαλύφθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009. Το Δεκέμβριο 2008, ο Bill ανακηρύχθηκε «Άντρας της Χρονιάς #6» από το MTV News.

 

Tom Kaulitz

 

Tom Kaulitz
Tom Kaulitz

O Tom Kaulitz (Τομ Κάουλιτζ) γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1989 στη Λειψία, μαζί με το δίδυμο αδερφό του, Μπιλ. Έχει αναφέρει πως οι μουσικές του επιρροές είναι οι Aerosmith και ο Γερμανός hip-hop ράπερ Samy Deluxe.

 

Georg Listing

 

Georg Listing
Georg Listing

Ο Georg Listing (Γκίοργκ Λίστινγκ) γεννήθηκε την 31η Μαρτίου 1987, στο Χάλε. Έχει αναφέρει πως το μουσικό του στυλ έχει επιρροές από τον Flea των Red Hot Chili Peppers,και έχει άλλες μουσικές επιρρόες όπως οι Die Ärzte και οι Oasis.

 

Gustav Schäfer

 

Gustav Schäfer
Gustav Schäfer

Ο Gustav Schäfer (Γκούσταφ Σέφα) γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1988 στο Μαγδεμβούργο. Ο Schäfer παίζει drums από την ηλικία των 5 ετών. Οι μουσικές επιρροές του είναι οι Metallica, ο Joe Cocker και ο Rod Stewart.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών τον χρόνων της ύπαρξής τους, οι Tokio Hotel έλαβαν και πολλά σημαντικά μουσικά βραβεία,μεταξύ των οποίων:

 

Best International Act MTV EMA Music Awards

Best International Band NRJ Music Awards

Best Band Comet Awards

Best Video Comet Awards

Best Live Act Comet Awards

Super Comet Comet Awards

Best New Artist MTV VMA Music Awards

Song of the Year MTV Latin America Awards

Best Fanclub-Venezuela MTV Latin America Awards

Best New Artist-International MTV Latin America Awards

Best Ringtone MTV Latin America Awards

Headliner MTV EMA Music Awards

 

Δισκογραφία:

 

Studio Albums

2005: Schrei – Universal Music/Island

2006: Schrei – so laut du kannst – Universal Music/Island – Re-recording of Schrei

2007: Zimmer 483 – Universal Music/Island

2007: Scream – Universal Music/Island

2009: Humanoid German – CherryTree Records, Interscope Records

2009: Humanoid English – CherryTree Records, Interscope Records

2010: Tokio Hotel Best Of (album)… English – CherryTree Records, Interscope Records

 

Live Albums

2006: Schrei – Live – Universal Music/Island

2007: Zimmer 483 – Live In Europe – Universal Music/Island

2010: Humanoid City Live

 

Οι Tokio Hotel έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι ήρθαν στο μουσικό προσκήνιο για να μείνουν και αναμένεται να σημειώσουν και ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον!

Αφήστε το σχόλιό σας