Η Adele συνεχίζει να συμπαραστέκεται στους επιζώντες και στις οικογένειες των θυμάτων από την περσινή πύρινη λαίλαπα στον Πύργο Grenfell.

Η Adele πραγματοποίησε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στον Πύργο Grenfell του Λονδίνου, όπου στις 14 Ιουνίου 2017, 72 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 256 έμειναν άστεγοι εξαιτίας μίας καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε σε τοποθεσία κοντά στο χώρο της τραγωδίας, παρουσία των επιζώντων και των τεθλιμμένων συγγενών των θυμάτων.

Μία χορωδία τραγούδησε το «Bridge Over Troubled Water» των Simon & Garfunkel από το 1970, το οποίο επανεκτέλεσε πέρυσι μία επίλεκτη ομάδα πενήντα δύο καλλιτεχνών (από τον Robbie Williams, τη Rita Ora και την Dua Lipa μέχρι την Paloma Faith, τον Liam Paym, τον Craig David και πολλούς άλλους), με πρωτοβουλία του Simon Cowell, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά.

Το «παρών» έδωσε και η Adele ερμηνεύοντας μαζί με τη χορωδία και με δάκρυα στα μάτια το «Lean On Me» του Bill Withers (1972). Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Stormzy.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια είχε συγκλονιστεί από την ανείπωτη τραγωδία και από την πρώτη σχεδόν στιγμή προσπάθησε να συνεισφέρει με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε.

Την επόμενη ημέρα της φωτιάς βρέθηκε στον Πύργο Grenfell μαζί με το σύζυγό της, τον Simon Konecki, ώστε να παρηγορήσει τις οικογένειες που μετρούσαν θύματα και χαμένες περιουσίες στην πύρινη κόλαση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα τοπικό πυροσβεστικό τμήμα για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες, ενώ τον προηγούμενο Αύγουστο διοργάνωσε μία ιδιωτική προβολή της ταινίας «Despicable Me 3» (Εγώ Ο Απαισιότατος 3) αποκλειστικά για τα παιδιά που ζούσαν στον Πύργο Grenfell.

Η Adele είχε μιλήσει δημόσια για την έλλειψη υποστήριξης προς τους επιζώντες:

«Δε βιώνουν τα πράγματα όπως νομίζουμε ότι το κάνουν. είναι ένα χάος. Καμιά πληροφορία δε γίνεται γνωστή, ο κόσμος νιώθει αβοήθητος», είχε πει από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο στάδιο Wembley του Λονδίνου. «Κανείς δεν ξέρει τι κάνει εκεί πέρα, είναι χάος.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας