Τα μέλη των ABBA δίνουν την πρώτη συνέντευξη μετά τη μεγάλη ανακοίνωση της επανασύνδεσης, που σκόρπισε ενθουσιασμό.

Οι θρυλικοί ABBA μιλάνε για τον ήχο που θα εξερευνήσουν στο επερχόμενο υλικό τους και ισχυρίζονται ότι «ποτέ δε χώρισαν πραγματικά».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Σουηδοί βετεράνοι της pop ανακοίνωσαν ότι ηχογράφησαν το πρώτο τραγούδι του μετά από 35 χρόνια. Το «I Still Have Faith In You» και ένα ακόμη single θα παρουσιαστούν το Νοέμβριο σε ένα ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα με την παραγωγή του NBC και του BBC, λίγο καιρό πριν την περιοδεία των ABBA με ολογράμματα το 2019.

Μιλώντας στη βρετανική «Daily Star», ο Benny Andersson και ο Björn Ulvaeus δήλωσαν ότι στην πραγματικότητα το συγκρότημα είχε κάνει ένα διάλειμμα μέχρι πρόσφατα, αφού πέρασε λίγο χρόνο (35 χρόνια) για να επικεντρωθεί σε άλλα έργα.

«Ποτέ δεν πήραμε την απόφαση να πούμε “δε θα το κάνουμε ξανά”», υπογράμμισε ο Andersson. «Ο Björn και εγώ θέλαμε να γράψουμε το (μιούζικαλ) “Chess” μαζί με τον Tim Rice. Είπαμε στους εαυτούς μας και στα κορίτσια: “Χρειαζόμαστε πιθανώς δύο χρόνια, οπότε ας κάνουμε ένα διάλειμμα”».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι δύο κυκλοφόρησαν σόλο άλμπουμ, όμως τελικά απαιτήθηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί το «Chess». Στη συνέχεια, οι ABBA είπαν: «Πέρασαν τέσσερα χρόνια, γιατί θα έπρεπε να το κάνουμε ξανακάνουμε;», αφήνοντας στην άκρη τη μεγάλη επανασύνδεση.

Στην ερώτηση για τον ήχο του νέου τους υλικού, ο Benny Andersson απάντησε: «Ένα από τα τραγούδια είναι σαν να το γράψαμε σήμερα. Το άλλο θα μπορούσαμε να το είχαμε γράψει το 1972.»

Ο Björn Ulvaeus πρόσθεσε: «Έτσι νομίζω. Σίγουρα ακούγεται πολύ ABBA. Αν άκουγα το βρετανικό Top 10 σήμερα, δεν θα είχα ιδέα τι συμβαίνει.»

Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα οι ABBA διέψευσαν τις φήμες ότι θα εμφανιστούν ως επικεφαλής στο φεστιβάλ «Glastonbury», αλλά και το ενδεχόμενο περιοδείας με τη φυσική παρουσία τους και όχι ως ολογράμματα.

«Πρέπει να θυμηθούμε πώς ήταν στη δεκαετία του 1970 και να ακούσουμε πώς τραγουδούν σήμερα», είπε ένας εκπρόσωπος των εμβληματικών Σουηδών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας