Τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες επιτυχίες των ABBA συγκεντρώνει το πολυπλατινένιο άλμπουμ «Gold: Greatest Hits».

Είκοσι πέντε έτη μετά την πρώτη κυκλοφορία της, η συλλογή «Gold: Greatest Hits» των διαχρονικών hitmakers ABBA που ορίζει την απαράμιλλη καριέρα τους, θα διατεθεί σε περιορισμένη επανέκδοση σε ένα κατάλληλα χρωματισμένο, χρυσό βινύλιο που θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου από τη Universal Music, με την ετικέτα της Polydor.

Το σετ θα τυπωθεί σε διπλό LP βινύλιο, χρυσού χρώματος όπως αναφέρθηκε και βάρους 180gr.

Έχοντας κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 1992, το «Gold» των ABBA – που κατέκτησε την πρωτιά των charts – υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει πιστοποιηθεί διαμαντένιο στον Καναδά και τη Γαλλία και πλατινένιο πολλές φορές σε αρκετά εδάφη – πιο αξιοσημείωτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παραμένει το δεύτερο εμπορικότερο άλμπουμ όλων των εποχών.

Η ρετροσπεκτίβα του «Gold» περιέχει 19 από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες επιτυχίες του σουηδικού συγκροτήματος και αποδεικνύει ακριβώς γιατί οι Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad έχουν ονομαστεί ως «The Beatles των 70’s» και συνεχίζουν να βρίσκουν νέες γενιές θαυμαστών, ανήμπορων να αντισταθούν στη γοητεία τους.

Από το πρώτο τραγούδι των ABBA που αντίκρισε την κορυφή διεθνώς, το «Waterloo» του 1974, έως τα εμβληματικά anthems «Dancing Queen», «The Winner Takes It All» και «Thank You For The Music», η συλλογή «Gold: Greatest Hits» καταγράφει μία μνημειώδη δεκαετία κατά την οποία οι ABBA έφεραν επανάσταση στην pop μουσική, για να γίνουν μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες στον κόσμο έως τώρα.

Το ανεξίτηλο σημάδι που άφησαν οι ABBA ενισχύεται με κάθε επανεμφάνιση του άλμπουμ του «Gold», όπως το 2008 συμπίπτοντας με την ταινία «Mamma Mia!» και το 2014 για τα 40α γενέθλια του γκρουπ.

Για πολλούς από τους πιστούς θαυμαστές των ABBA το ταξίδι ξεκινά εδώ, αλλά συνεχίζεται για πάντα.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

Α’ Πλευρά
1. Dancing Queen
2. Knowing Me, Knowing You
3. Take A Chance On Me
4. Mamma Mia
5. Lay All Your Love On Me

Β’ Πλευρά
1. Super Trouper
2. I Have A Dream
3. The Winner Takes It All
4. Money, Money, Money
5. SOS

Γ’ Πλευρά
1. Chiquitita
2. Fernando
3. Voulez-Vous
4. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Δ’ Πλευρά
1. Does Your Mother Know
2. One Of Us
3. The Name Of The Game
4. Thank You For The Music
5. Waterloo

ABBA - Gold Greatest Hits (vinyl reissue 2017) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας