Με αφορμή τα 14 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη λειτουργία της Google που λάνσαρε τη μηχανή αναζήτησης Google και δεκάδες άλλες υπηρεσίες, παρουσιάζουμε 7 πράγματα που δεν ξέρατε για τη μεγαλύτερη εταιρεία του διαδικτύου, την εταιρεία που άλλαξε το διαδίκτυο και σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά της.

Ποδήλατα αντί για αυτοκίνητα

Στη Google ποτέ δεν άρεσαν τα αυτοκίνητα εκτός κι αν ήταν χωρίς οδηγό. Μετά από χρόνια πειραματισμών με Segway αλλά και με ηλεκτρικά σκούτερ, τελικά η εταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν ποδήλατα για να πηγαίνουν στα κεντρικά της εταιρείας.

Όλοι βλέπουν ταινίες
Η Google θέλει οι υπάλληλοί της να βλέπουν τις ταινίες σε πρώτη προβολή. Έτσι νοικιάζει ολόκληρες κινηματογραφικές αίθουσες για να τους επιτρέψει να δουν ταινίες όπως το “»Lord of the Rings,» «Transformers» και άλλες επιτυχίες. Σε αυτές τις προβολές οι υπάλληλοι μπορούν να συνοδεύονται.

Ο παιδικός σταθμός Google
Μπορεί τα παιδιά να είναι πολύ μικρά για να δουλέψουν για τη Google όμως έχουν τη θέση τους στην εταιρεία και συγκεκριμένα στον ειδικό παιδικό σταθμό. Βέβαια η εταιρεία αγαπάει τις μαμάδες κι έτσι τους δίνει άδεια 18 εβδομάδων με το φουλ μισθό ενώ οι μπαμπάδες παίρνουν 7 εβδομάδες.

Η Google έχει Facebook
Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα δικό της κοινωνικό δίκτυο σαν το Facebook αποκλειστικά για τους υπαλλήλους της. Πρόκειται για το εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, Momra, που διαθέτει τις εταιρικές πληροφορίες του κάθε εργαζόμενου, newsletter για το τι συμβαίνει στην εταιρεία, οδηγίες κλπ. Μάλιστα υπάρχουν και οι φωτογραφίες των 15.916 εργαζομένων της εταιρείας.

Όλα για το περιβάλλον
Η εταιρεία έχει πολύ πράσινη σκέψη κι έτσι χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια όσο περισσότερο μπορεί, ανακυκλώνει και στηρίζει τις δημόσιες συγκοινωνίες ενώ στα κεντρικά της έχει ένα περιβαλλοντικό σύστημα ανακύκλωσης του αέρα που κάνει το περιβάλλον εργασίας όσο πιο βοηθητικό γίνεται.

Οι φάρσες
Κάθε χρόνο η Google σκέφτεται τις πιο πρωτότυπες φάρσες για να κάνει στους υπαλλήλους της την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Έτσι οι υπάλληλοί της έχουν βρει αγγελίες εργασίας για μηχανικούς στη σελήνη, ειδικά ποτά για ενέργεια με το όνομά της και άλλες πολλές φάρσες που έχουν κυκλοφορήσει ευρέως και στο διαδίκτυο. Βέβαια την 1η Απριλίου 2004 η Google κυκλοφόρησε το Gmail και τότε πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για φάρσα.

Κλαμπ για Googlers
Η Google αναζητά νέα ταλέντα μέσα από διάφορες ομάδες που στηρίζει. Πρόκειται για ομάδες που την αγαπούν και τη στηρίζουν και η Google τους στηρίζει κι αυτή. Έτσι έχει χρηματοδοτήσει το Black Googler Network, το Google Women Engineers (γυναίκες μηχανικοί της Google) αλλά και το GLBT – Gay, Lesbian, Bisexual και Transgender Googlers που είναι για ομοφυλόφιλους.

Πηγή:  E-go.gr

Αφήστε το σχόλιό σας