442390f9626e447e036b0de2f57908daΔηλώσεις: Ηρώ Τζημίκα

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «50 χρόνια έρωτας» μετά από την περσινή της επιτυχία συνεχίζει ακάθεκτη! Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι για το πως αγαπάει ο Έλληνας τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η αναδρομή ξεκινάει από τη δεκαετία του ’60 και φτάνει στο σήμερα.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί και γνωρίσαμε όλο το cast όπου με μεγάλη τους χαρά, μας έκαναν μερικές δηλώσεις σχετικά με την παράσταση, αλλά και πως βλέπουν τον έρωτα οι ίδιοι. Δύο μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης, η Μαρία Κορινθίου αλλά και ο Κώστας Σόμμερ μου μίλησαν λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση.

 

168751_1706053645926_6567048_n

 

Κώστας Σόμμερ:

– «50 χρόνια έρωτας». Επιτυχημένη παράσταση που συνεχίζει ακάθεκτη. Πες μου λίγα λόγια για την παράσταση και πώς δέσατε όλοι μαζί…

– Με όλους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Όταν η Βάνα μου έκανε την πρόταση δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Με την Βάνα, την Χριστίνα και την Μαρία έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και είμαστε φίλοι, οπότε αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Την Αργυρώ και τον Μαρίνο τους γνώρισα τώρα που και οι δύο είναι εξαιρετικοί. Δέσαμε όλοι μαζί, και το παν σε αυτές τις εποχές που είναι δύσκολες είναι να περνάμε καλά. Έτσι και το καταφέραμε.

– Πως άρχισε αυτή η χρονιά; Πως ήταν η πρεμιέρα;

– Πήγαμε πολύ καλά. Αν και δεν ήμουν πέρσι εγώ στην παράσταση, φέτος είχαμε καλό κόσμο που το χάρηκε, αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Γιατί όπως είπα και πριν επειδή περνάμε και εμείς καλά, αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στον κόσμο που έρχεται να μας δει.

– Πιστεύεις πως ο έρωτας ανά τα χρόνια, περνάει σε άλλη μορφή; Δηλαδή οι νέοι δεν ερωτεύονται όπως παλιά;

– Εγώ πιστεύω, ότι ο έρωτας πάντα θα είναι έρωτας. Δηλαδή πάντα θα είναι έντονος και το πάθος θα είναι ουσιαστικά το ίδιο, απλά διαφέρει στον τρόπο έκφρασης του έρωτα και στο πως μπορούμε πλέον να το χειριστούμε όλο αυτό. Πιο παλιά μπορεί να ερωτευόσουν μια γυναίκα, αλλά για να την ακουμπήσεις έπρεπε να την παντρευτείς! Ενώ τώρα ας πούμε μπορείς να την «ακουμπήσεις» και το ίδιο βράδυ. (γέλια) Τα πράγματα έχουνε αλλάξει. Το κοινωνικό θέμα του έρωτα έχει αλλάξει. Πάντα ερωτευόμαστε και πάντα θα ερωτευόμαστε.

– Για εσένα τι είναι ο έρωτας; Πως τον αντιμετωπίζεις όταν έρχεται;

– Όσο μεγαλώνεις, ερωτεύεσαι και πιο δύσκολα. Μπαίνει πιο πολύ η λογική από ότι το συναίσθημα δυστυχώς. Αλλά δεν ξέρεις ποτέ πότε θα σε χτυπήσει και πως θα σε χτυπήσει!

– Πιστεύεις ότι το θέατρο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης στις σήμερον ημέρες; Μιας και ανέφερες ότι είναι δύσκολα τα πράγματα.

– Σαφώς και είναι. Εμένα μου αρέσει και πολύ αυτή η καινούργια μορφή θεατρικών παραστάσεων που είναι μέσα σε μαγαζιά, που υπάρχει τζέρτζελος και αυτό το παρείστικο. Θεωρώ ότι έχει μέλλον. Ήδη στην Νέα Υόρκη γίνεται χαμός με αυτά τα σχήματα, και τώρα έρχεται και στην Ελλάδα και νομίζω ότι θα κάνει την διαφορά.

293476_160805350665027_677969_n

Μαρία Κορινθίου:

 – Μαρία εσύ ήσουν και πέρσι στην παράσταση. Πες μου λίγα λόγια για την παράσταση και πως δέσαστε όλοι μαζί με το νέους συνεργάτες…

– Η Βάνα αποφάσισε τα άτομα τα οποία θα πλαισίωναν την παράσταση φέτος και έτσι συνεργαστηκάμε όλοι μαζί και ταιριάξαμε! «50 χρόνια έρωτας» είναι μια παράσταση του Φίλιππου Δεσύλλα η οποία ουσιαστικά παίρνει ανά δεκαετία από το 1960, πως ο άνθρωπος, τα ζευγάρια αγαπούσανε τότε και πως αυτό εξελίσσεται και μετατρέπεται ανάλογα με την δεκαετία φτάνοντας στο 2000.

– Πιστεύεις ότι το θέατρο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης στις σήμερον ημέρες;

– Το θέατρο ανέκαθεν ήταν! Όχι μόνο ψυχαγωγία και διασκέδαση αλλά η ίδια μας η κουλτούρα. Είναι κουλτούρα, είναι ψυχαγωγία, είναι εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε το θέατρο είναι μέσα στην κουλτούρα μας. Οπότε σαφέστατα ειναι ένας τρόπος για να εμπλουτίζεις τον ίδιο σου τον εγκέφαλο.

– Για εσένα τι είναι έρωτας; Πως τον είχε αντιμετωπίσει όταν ήρθε;

– Ο έρωτας μου είχε έρθει γα τον άντρα μου, βέβαια δεν τον αντιμετωπίζω πια αλλά θα σου πω τι ακριβώς είναι για εμένα. Λοιπόν είναι σεβασμός, είναι πάθος, είναι μοναδικές στιγμές και βέβαια όλα τα άλλα που φέρνει στην συνέχεια που είναι η αγάπη, η αλήθεια και η ειλικρίνεια.

– Πιστεύεις πως ο έρωτας ανά τα χρόνια, περνάει σε άλλη μορφή; Δηλαδή οι νέοι δεν ερωτεύονται όπως παλιά;

Όπως βλέπεις μέσα και από αυτό το έργο ανά δεκαετίες κάποια πράγματα αλλάζουνε. Αλλάζει η ίδια η κοινωνία, αλλάζει το καθεστώς, αλλάζουν πολλά πράγματα, οπότε ταυτόχρονα αλλάζει και ο κόσμος. Έτσι και ο έρωτας ανά δεκαετία αλλάζει την προσέγγισή του. Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε όπως ήταν τα πράγματα την δεκαετία του 1960. Αλλά θέλω να ελπίζω, και θέλω να πιστεύω ότι ο έρωτας αυτού καθ’ εαυτού, ο original έρωτας αντιμετωπίζεται από όλους το ίδιο και υποκλινόμαστε όλοι σε αυτόν!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Εμείς σε ευχαριστούμε!

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας