Στα άδυτα της ιαπωνικής rockabilly κουλτούρας εισχωρεί το video clip των 5 Seconds Of Summer για το «Youngblood».

Οι 5 Seconds Of Summer (5SOS) κάνουν την πρεμιέρα του video clip για το ομότιτλο τραγούδι του νέου άλμπουμ «Youngblood».

Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του pop – rock συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στα μέσα Ιουνίου από το προσωπικό τους label, Hi or Hey και την Capitol Records / Universal. Το «Youngblood» είναι το τρίτο άλμπουμ των 5 Seconds Of Summer που ανεβαίνει στο Νο1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην πατρίδα τους, την Αυστραλία.

Το «Youngblood» οπτικοποιήθηκε στο Τόκιο με τη σκηνοθεσία του Frank Borin (Angel Haze, The Script, Tinashe).

Ο ντράμερ Ashton Irwin σχολιάζει: «Υπάρχουν πολλές υπέροχες, ενδιαφέρουσες και μαγευτικές υποκουλτούρες σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε γωνιά αυτής της γης υπάρχουν ομάδες εφευρετών, οραματιστές, αναζητητές συγκίνησης και άτομα που ξεπερνούν τα όρια. Αυτοί οι υπέροχοι κόσμοι που έχουν δημιουργήσει, εξαπλώθηκαν και επηρεάζουν όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.»

Το μέλος της μπάντας συνεχίζει: «Η ιαπωνική κουλτούρα rockabilly είναι αυτή της αναγέννησης και της όμορφης φλόγας πάθους για όλα τα παλιά και νέα, που κάνει αυτή τη συγκεκριμένη υποκουλτούρα τόσο ενδιαφέρουσα και καταπληκτική για εμάς. Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το βίντεο.»

«Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να εξερευνήσουμε τα concepts με τα οποία επιλέγουμε να εκφράσουμε οπτικά τα τραγούδια μας. Ευχαριστώ όλους όσους έδωσαν ζωή σε αυτό το βίντεο», ολοκληρώνει.

Ο σκηνοθέτης Frank Borin διηγείται:

«Περίπου πριν 10 χρόνια έκανα γυρίσματα στο Τόκιο και περπατούσα μέσα από το πάρκο Yoyogi όταν συνάντησα μία τεράστια ομάδα ιαπωνικού rockabilly από κορίτσια και αγόρια. Κάθε Κυριακή ήταν ντυμένοι στην εντέλεια με πλήρη rockabilly αξεσουάρ, φτιάχνοντας τα μαλλιά τους δημοσίως, φορώντας τις παλιές μπότες τους και χορεύοντας τη μουσική των ‘50s που ακουγόταν δυνατά στο boombox τους.»

Δέκα χρόνια αργότερα, οι 5 Seconds Of Summer κυκλοφόρησαν το «Youngblood» και συνεργάστηκαν με τον Frank Borin, έχοντας την ιδέα να αναδείξουν τα άτομα του rockabilly και να μείνουν μαζί τους για δυο ημέρες.

Ξεναγήθηκαν στο Τόκιο και πήραν μία γεύση από τον κόσμο του ιαπωνικού rockabilly, η οποία πραγματικά έδωσε το πνεύμα της στο τραγούδι και τελικά έγινε το video clip του «Youngblood».

 

Αφήστε το σχόλιό σας