Οι ακόλουθες περιπτώσεις γυναικών με το παγκόσμιο βεληνεκές φήμης αποδεικνύουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι απρόσωπη και μείζον πρόβλημα.

Η 25η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

H βία κατά των γυναικών δε διακρίνεται ηλικιακά, κοινωνικά, φυλετικά, οικονομικά ή μορφωτικά. Το προφίλ των θυμάτων και των θυτών διαφέρει και συναντάται σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας και επηρεάζει όλες τις γυναίκες, ακόμα και μερικές από τις μεγαλύτερες pop stars στον κόσμο, ανεξάρτητα από το βεληνεκές της φήμης τους.

Οι έξι διάσημες τραγουδίστριες που ακολουθούν έχουν υποστεί κακοποίηση από κάποιον πρώην σύντροφο και έχουν χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες τους για να εκπαιδεύσουν τις νέες γυναίκες και να τους εμποδίσουν από το να βρεθούν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Ωστόσο, η βία διαθέτει πολλές μορφές και δεν περιορίζεται στη σωματική. Δύναται να είναι ψυχολογική, λεκτική ή οικονομική.

Rihanna

Rihanna - Hit Channel

Η Rihanna γνώρισε την κακοποίηση από το σύντροφό της, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες pop stars του πλανήτη.

Το 2009, ο τραγουδιστής Chris Brown χτύπησε την τότε σύντροφό του, τη Rihanna, μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από διαφωνία. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της επίθεσης έδειχναν τη «RiRi» γεμάτη μώλωπες, μαυρισμένα μάτια και πρησμένα χείλη.

Ο Chris Brown εμφανίστηκε μόνος του στην αστυνομία, αλλά η Rihanna μίλησε δημοσίως για το πώς ο ατελείωτος σχολιασμός της επίθεσης που δέχθηκε την ανάγκασε να ξαναζήσει το περιστατικό ξανά και ξανά.

Η Rihanna παρέμεινε επίσης ανένδοτη στη στάση ότι δεν μισεί τον Chris Brown, αλλά νομίζει ότι είναι παρεξηγημένος.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez - Hit Channel

Η Jennifer Lopez ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή – τραγουδοποιό Marc Anthony για εφτά χρόνια, πριν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους το 2011.

Η JLo εξήγησε στο απομνημονεύματά της, το βιβλίο «True Love», ότι είχε κακοποιηθεί συναισθηματικά και ψυχολογικά, τόσο πολύ σε σημείο που άρχισε να βιώνει κρίσεις πανικού, που την ώθησαν να χωρίσει τον πρώην σύζυγό της.

Τα δημοσιεύματα σχολιάζουν ότι ο Marc Antony άσκησε υπερβολική πίεση στην Jennifer Lopez, ωστόσο το ζευγάρι επέμεινε να χωρίσει φιλικά και σήμερα συνεργάζεται δισκογραφικά και σε άλλες φιλανθρωπικές περιπτώσεις.

Μολονότι, η τραγουδίστρια δεν αντιμετώπισε σωματική κακοποίηση, χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να υπενθυμίσει στις γυναίκες ότι υπάρχουν άλλες μορφές βίας σε οποιαδήποτε δεδομένη σχέση.

Britney Spears

Britney Spears - Hit Channel

Το 2010, ο πρώην σύζυγος της Britney Spears, ο Jason Alexander, ισχυρίστηκε ότι η τραγουδίστριας του είπε πως ο σύντροφός της, Jason Trawick, την είχε κακοποιήσει.

Ανέφερε επίσης ότι ο Jason Trawick χτύπησε την Britney Spears τόσο σκληρά που της προκλήθηκαν μώλωπες στο μάτι.

Η δίκη εκκρεμεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διότι ορισμένες πηγές υποστηρίζουν πως οι εκπρόσωποι από την ομάδα της «πριγκίπισσας της pop» αρνήθηκαν τις φήμες.

Nicki Minaj

Nicki Minaj - Hit Channel

Η Nicki Minaj εγκατέλειψε τον πρώην σύντροφο / βοηθό της Safaree Samuels, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη βία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το 2011.

Η αναφορά της αστυνομίας έγραφε ότι ο Safaree Samuels χτύπησε τη Nicki Minaj στο πρόσωπο με μία βαλίτσα.

Η ράπερ δεν απηύθυνε καμία κατηγορία εναντίον του και αρνήθηκε τις φήμες στο Twitter.

Iggy Azalea

Iggy Azalea - Hit Channel

Η Αυστραλιανή ράπερ Iggy Azalea ολοκλήρωσε τη νομική μάχη το 2015.

Ο πρώην φίλος της Hefe Wine, επίσης γνωστός ως Maurice Williams, την απείλησε να δημοσιεύσει τις προσωπικές ερωτικές στιγμές τους και ένα άλμπουμ που είχε ηχογραφήσει όταν ήταν νεότερη και η Iggy Azalea απευθύνθηκε κατευθείαν στη «Θέμιδα».

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αποκάλυψαν ότι ο Hefe έκανε ανεπιθύμητες σεξουαλικές χάρες στην Iggy Azalea, καθώς ότι προσπάθησε να πάρουν διαζύγιο, παρόλο που δεν ήταν νομικά παντρεμένοι. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τον κόλλησε χλαμύδια.

Τελικά, κατέληξαν σε συναίνεση, οπότε η Iggy Azalea δε θα έπρεπε πλέον να υπομένει αυτό το είδος κακοποίησης.

Madison Beer

Madison Beer - Hit Channel

Επίσης γνωστή ως προστατευόμενη του Justin Bieber, η 18χρονη Madison Beer είναι μία ανερχόμενη αστέρας στη μουσική βιομηχανία.

Ωστόσο, μετά από τέλος μίας διετής σχέσης με τον Jack Gilinsky των Jack & Jack, αποκαλύφθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι ότι την κακοποιούσε λεκτική. Ένα ηχητικό απόσπασμα του Jack Gilinsky που επιτίθεται επανειλημμένως στη Madison Beer με σκληρά λόγια διέρρευσε στο διαδίκτυο, προτρέποντάς την να αντιμετωπίσει τις φήμες.

Αν και το ζευγάρι χώρισε, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός παραδέχθηκε ότι επέτρεψε την καταχρηστική συμπεριφορά και παρότρυνε τους οπαδούς της να μην κάνουν το ίδιο.

Αφήστε το σχόλιό σας