Πόσες δεν έχετε ξοδέψει άπειρο χρόνο και χρήμα (και εγώ μαζί σας!) για να βρούμε τρόπους ώστε να κρατήσει η σκιά των ματιών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, χωρίς να ξεθωριάσει ή να κάνει γραμμές, από τη λιπαρότητα του δέρματος στο σημείο που κάνει πτυχή το κινητό μας βλέφαρο?!!!

Μετά από αρκετές δοκιμές, χρόνο και “πειράματα”……. επέτρεψε μου να μοιραστώ μαζί σου τα μυστικά μου και ελπίζω να σου λύσει τα χέρια!

 

1. Σωστή προετοιμασία

Δημιούργησε μια καθαρή βάση ώστε να μπορέσεις να φιλοξενήσεις σωστά τη σκιά των ματιών σου!
Αυτό σημαίνει ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα!
Πούδραρε καλά την περιοχή των ματιών σου ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερη λιπαρότητα πριν από την εφαρμογή της σκιάς σου.

 
2. Primer? Ναι, γιατί όχι!

Χρησιμοποιώντας primer ματιών, προλαμβάνεις από το να ξεθωριάσει η σκιά σου και να κάνει γραμμές. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του primer είναι ότι προσδίδει όλη την ένταση της χρωστικής που μπορεί να σου προσφέρει η σκιά σου, κάνοντας έτσι το βλέμμα σου να ακτινοβολεί!
Εναλλακτικά μπορείς αντί του primer να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ καλό κρεμώδες κονσίλερ (concealer).

 
3. Creamy shadows

Μια άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις σαν βάση μια κρεμώδη σκιά (cream eyeshadow), κατά προτίμηση στο ίδιο χρώμα με την σκιά που θα τοποθετήσεις μετά ή μια κρεμώδη σκιά με ουδέτερο χρώμα. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεις στην compact σκιά σου να προσκολλήσει καλά πάνω στην κρεμώδη σκιά και να σου αποδώσει έτσι και τις έντονες χρωστικές της.

 

 

 

4. Wet your shadow!

Βρέχοντας τη σκιά σου δεν θα δώσεις μόνο χρωστική ένταση στη σκιά σου αλλά ταυτόχρονα θα παρατείνεις και τη διάρκεια της πάνω σου! Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ψεκάσεις (με ένα απλικατέρ με σπρεϊ) με λίγο νερό το πινέλο σου, να το κυλήσεις πάνω στη σκιά σου και μετά να τη τοποθετήσεις στα μάτια σου.
Προσοχή: Μην ψεκάσεις με πολύ νερό το πινέλο σου γιατί αυτό θα προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς! 1ον θα χαλάσεις την σκιά σου, γιατί θα της δώσεις πολύ περισσότερη υγρασία από αυτή που χρειάζεται και 2ον θα κάνει νερά και δεν θα στρώνει καλά η σκιά στα μάτια σου.

5. Fix and Spray!

Φιξάρισε τη σκιά σου με ένα προϊόν Fixer, όπως το Fix and Spray της MAC ή το Mist and Fix της Make up Forever! Περιέχει μεταλλικό νερό με βιταμίνες και στοιχεία που θα σου προσφέρουν μια ασπίδα από ενεργά συστατικά ενυδάτωσης και θα σφραγίσουν το μακιγιάζ σου σαν ένα αόρατο φιλμ πάνω στο δέρμα σου!

 

 
Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!
Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας