Μην σηκωθείς από το κρεβάτι. Μην πλησιάσεις το παράθυρο. Μην κοιτάξεις πίσω από την κουρτίνα… Ποτέ!

Τα ονόματα των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρόαλντ Νταλ είναι συνδυασμένα με κάποιες από τις πιο σημαντικές ιστορίες παιδικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας. Το 2016, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας με έναν από τους καλύτερους παιδικούς μας φίλους, τον εξωγήινο E.T., ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει ένα μεγάλο και πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ, «Ο Μεγάλο Φιλικός Γίγαντας».

Βασισμένος στην ανοικονόμητη φαντασία του σπουδαίου λογοτέχνη παραμυθά Ρόαλντ Νταλ, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο «ΜΦΓ» βαδίζει στον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, όπως έκαναν στο παρελθόν -και με μεγάλη επιτυχία- οι «Μάγισσες», η «Ματίλντα», ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», αλλά και ο «Φανταστικός κος Φοξ», κλασικές πλέον ιστορίες του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα.

Οι δυο αγαπημένοι παραμυθάδες έρχονται το καλοκαίρι του 2016 για να μας διηγηθούν την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σόφι, και του Γίγαντα που την μύησε στα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας των Γιγάντων.

«Είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αφοσίωση και την προστασία των φίλων μας. Είναι μια ιστορία που αποδεικνύει πως ακόμη κι ένα μικρό κορίτσι μπορεί να βοηθήσει έναν πελώριο Γίγαντα να λύσει τα προβλήματά του», αναφέρει ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το βιβλίο «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κυκλοφόρησε το 1982 και έχει μαγέψει αναγνώστες κάθε ηλικίας από τότε. Η ταινία «Ο ΜΦΓ» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2016, γιορτάζοντας την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ.

Δείτε το πρώτο teaser τρέιλερ της ταινίας «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon στις 30 Ιουνίου:

Αφήστε το σχόλιό σας