Αυτά είναι τα 30 καλύτερα ελληνικά τραγούδια του 2017, όπως επιλέχθηκαν με τη ματιά και την άποψη του Hit Channel.

Το 2017 ήταν μία χρονιά που επιφύλασσε εντυπωσιακά μεγάλες επιτυχίες, τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη μουσική σκηνή. Εντός των συνόρων, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ελληνικά τραγούδια που δε θα ξεχαστούν εύκολα.

Το Hit Channel διαλέγει τα 30 ελληνικά τραγούδια που διέπρεψαν κατά μήκος του έτους, ακούστηκαν δυνατά σε όλα τα ραδιόφωνα και τραγουδήθηκαν από τους περισσότερους, αλλά και τραγούδια που ξεχωρίσαμε με το δικό μας μουσικό πρίσμα.

Αναμφισβήτητα, μεγάλοι πρωταγωνιστές της χρονιάς (για την ακρίβεια των δύο τελευταίων χρόνων) είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που έχουν φτάσει σε σημείο να… ανταλλάζουν την πρωτιά. Ό,τι και να συμβεί, οι δύο πρώτες θέσεις στα charts τους ανήκουν.

Απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει ούτε η παρουσία του Γιώργου Σαμπάνη, ο οποίος συμμετέχει με αξιώσεις στην ομάδα που προαναφέρθηκε. Εκτός από τα τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος, ο ταλαντούχος τραγουδιστής – τραγουδοποιός έχει κατακλύσει τις ραδιοφωνικές συχνότητες και με τα τραγούδια που υπογράφει συνθετικά για άλλους συναδέλφους του, στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό τραγούδι.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Σαμπάνης έχει γράψει τη μουσική στα δύο κορυφαία τραγούδια του 2017 όπως προκύπτουν μέσα από τη δικής μας κατάταξη, ενώ συνολικά θα συναντήσετε εφτά συνθέσεις του στο Top 30 του Hit Channel.

Από τη λίστα δεν απουσιάζουν ορισμένες από τις πιο αγαπημένες επιλογές μας, εκείνες που βάλαμε στις καρδιές μας, ανεξάρτητα από το ρεπερτόριο – ρεύμα που εκπροσωπούν. Εξάλλου η (καλή) μουσική είναι πάντα μία.

* Βασική προϋπόθεση για να είναι επιλέξιμο ένα τραγούδι, ήταν να έχει προωθηθεί ως επίσημο single εντός του 2017.

3. 30 – 21

30. «Ώρα Να Γυρίσεις» – Μαλού

29. «Για Μένα» – Πάολα

28. «Τηλεφώνησέ Μου» – Γιώργος Γιαννιάς

27. «Ποιος Σε Κρατάει» – Χρήστος Χολίδης

26. «Σε Ποιον Να Πω Το Σ’ Αγαπώ» – Μιχάλης Χατζηγιάννης & Δήμητρα Γαλάνη

25. «Δε Μου Φταίει Κανείς» – Imam Baildi

24. «Φωτόσπαθο» – Πάνος Μουζουράκης

23. «Ερωτευμένος» – Νίκος Βέρτης

22. «Τώρα Λείπω» – STAN

21. «Όταν Σου Χορεύω» – Ρένα Μόρφη a.k.a. Σούλη Ανατολή

Αφήστε το σχόλιό σας