Το 25o Πανόραμα θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 25 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος καθώς και στον κινηματογράφο Τιτάνια με περισσότερες από 90 ταινίες, ενώ η αυλαία ανοίγει με την πολυαναμενόμενη «Άννα Καρένινα» του Joe Write (the Soloist, Atonement, Pride and Prejudice κ.α) βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Leo Tolstoy. Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 14/11 στον κινηματογράφο Άστυ, στα επίσημα εγκαίνια της 25ης διοργάνωσης του θεσμού.

Εκτός από την «Άννα Καρένινα» σε πρώτη προβολή θα είναι ανάμεσα σε άλλες και οι ελληνικές ταινίες «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου και «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη» του Νίκου Αλευρά. Παράλληλα με τις ταινίες πρώτης προβολής, θα γίνουν και αφιερώματα στις ταινίες τρόμου, στις ταινίες γουέστερν, στον νεοναζισμό στον κινηματογράφο, στον νέο τουρκικό κινηματογράφο, τον κυπριακό κινηματογράφο και στους Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς.

Στη διάρκεια του Πανοράματος θα διεξαχθεί και διαγωνισμός, στον οποίο θα λάβει μέρος και η ελληνική ταινία «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου, που περιγράφει την ζωή ενός Αφγανού μετανάστη ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης καθώς και η κυπριακή «Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» του Ανδρέα Πάντζη, ένα σύγχρονο δράμα/φιλμ νουάρ  στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Χωραφάς.

Παράλληλα με την βράβευση ταινιών από τους διοργανωτές του φεστιβάλ θα δοθεί και το βραβείο του κοινού από μια 5μελη επιτροπή των αναγνωστών του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Τέλος, στα πλαίσια των αφιερωμάτων θα προβληθούν και οι 15 ταινίες μικρού μήκους που επιλέχθηκαν για να είναι οι υποψήφιες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2012.

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών και των εκδηλώσεων του φεστιβάλ βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.panoramafest.org

Αφήστε το σχόλιό σας