Back to the future day σήμερα και τα αφιερώματα στην αγαπημένη ταινία συνεχίζονται! Δημοφιλείς εταιρείες κάνουν πραγματικότητα τεχνολογικές εξελίξεις της τριλογίας!

Οι φανατικοί θαυμαστές της τριλογίας του «Back To The Future» σίγουρα αναγνωρίζετε την (σημερινή) ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2015.

Ο «τρελός» επιστήμονας Doc Brown (Christopher Lloyd) εφευρίσκει την πολυπόθητη μηχανή του χρόνου, η οποία είναι ένα τροποποιημένο DeLorean αυτοκινήτο . Ο νεαρός Marty McFly (Michael J. Fox) μπλέκει στις περιπέτειες του αλλοπρόσαλλου επιστήμονα και ξεκινά μαζί του μία σειρά ταξιδιών πίσω και μπροστά στο χρόνο όπου διαδραματίζονται αναπάντεχες καταστάσεις.

Το κωμικό έργο επιστημονικής φαντασίας προβλήθηκε το 1985 με τη μεγάλη επιτυχία του να οδηγεί σε δύο sequel το 1989 και το 1990.

Στη δεύτερη ταινία του ’89 ο Michael J. Fox και ο Christopher Lloyed ταξιδεύουν στο μέλλον προκειμένου να αποτρέψουν τον γιο του ήρωα που ενσάρκωνε ο πρώτος από το να φυλακιστεί. Η χρονομηχανή τους οδήγησε στην 21η Οκτωβρίου 2015. Οι σεναριογράφοι προσπάθησαν να μαντέψουν και να παρουσιάσουν την τεχνολογική εξέλιξη της επελθούσας εικοσιπενταετίας και η… ακρίβεια πολλών προβλέψεων συζητούνται μέχρι τις ημέρες μας.

Τρισδιάστατες κινηματογραφικές ταινίες, επίπεδες τηλεοράσεις πολλών ιντσών, υπολογιστές χειρός λίγων ιντσών (tablets), έξυπνα γυαλιά (Google Glasses), δυνατότητα video κλήσης, τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, drones και πολλές ακόμη επιτυχημένες επιλογές του σεναρίου έχουν γίνει πραγματικότητα.

Πραγματικότητα επίσης είναι η 21η Οκτωβρίου 2015 όπου δημοφιλείς εταιρείες λανσάρουν τιμής ένεκεν στην τριακοστή επέτειο του «Back To The Future» προϊόντα που εμφανίστηκαν στο φιλμ είτε νέες καινοτομίες.

Το φουτουριστικό μπουκάλι της «Pepsi Perfect» που αγόρασε ο Michel J. Fox στην καφετέρια του – τότε – μέλλοντος παίρνει σάρκα και οστά. Η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών θα διαθέσει 6.500 συλλεκτικά μπουκάλια μέσω του διαδικτύου.

Pepsi Perfect - Back to the future - Hit Channel

Η Nike έχει ανακοινώσει πως εργάζεται στην υλοποίηση των περίφημων παπουτσιών που δένονται αυτόματα. Μία σχεδιαστική ρέπλικα του ζευγαριού της ταινίας βγήκε στην αγορά το 2011 χωρίς ωστόσο την πολυπόθητη τεχνολογία.

Η Toyota άδραξε την ευκαιρία να ενώσει ξανά τους δύο πρωταγωνιστές της τριλογίας, έστω σε διαφημιστικό σποτ. Αφορμή γίνεται το νέο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο. Η DeLorean μηχανή του χρόνου χρησιμοποιούσε υδρογόνο για τα ταξίδια της με διαφορετικό όμως τρόπο, προερχόμενο από υπολείμματα τροφών. Στην πράξη τα απορρίμματα δύναται όντως μέσω της κατάλληλης επεξεργασίας να παράγουν υδρογόνο.

Η καμπάνια του «Toyota Mirai» ξεκίνησε με ένα video μερικών δευτερολέπτων όπου οι πρωταγωνιστές του «Back To The Future», Christopher Lloyd και Michael J. Fox, συζητούν για τις επιτυχείς τεχνολογικές προβλέψεις του σεναρίου.

Το λανσάρισμα του μοντέλου κορυφώνεται με ένα φιλμ μικρού μήκους, διάρκειας πέντε λεπτών. Το σετ της πόλης του High Valley αναβιώνει και ο Christopher Lloyd με τον Michael J. Fox γίνονται μάρτυρες στην αποκάλυψη του Mirai, σε μία σκηνή παρόμοια με την πρώτη εμφάνιση της θρυλικής μηχανής του χρόνου.

Αφήστε το σχόλιό σας