Αρχική Μουσικά Νέα Electronic / Dance 2013: Το έτος που η Dance έσπασε τα chart

2013: Το έτος που η Dance έσπασε τα chart

-

Δες και αυτά

Το 2013 ήταν μια απίστευτη χρονιά για την dance μουσική στο Ηνωμένο Βασίλειο.Πραγματικά στο νησί η house/dance μουσική κυριάρχησε στο Top 40 singles chart τους τελευταίους 12 μήνες.

Κάτι διαφορετικό για τη βρετανική ποπ κουλτούρα, με εννέα dance single να χτυπάνε τη κορφή του chart, από παραγωγούς όπως οι Rudimental, Daft Punk, Martin Garrix και MK. Ενώ στη πορεία στο top10 είδαμε να μπαίνουν και καλλιτέχνες όπως οι Disclosure, Wilkinson, Fatboy Slim, και Chris Malinchak μεταξύ άλλων. Σίγουρα η όρεξη του κοινού για τη dance μουσική ήταν μεγάλη.

Φυσικά από το διάγραμμα δεν έλειψαν και πιο “mainstream” παραγωγοί της house/dance, EDM , πείτε το όπως θέλετε , όπως ο Calvin Harris και ο Alesso που βρέθηκαν στο Νο1 με το ‘Under Control’ τον Δεκέμβρη. Τον Avicii, που είδε δύο επιτυχίες του στο chart το ‘Wake Me Up’ στις 27 Ιουλίου και το ‘I Could Be The One’ featuring Nicky Romero στις 17 Φεβρουαρίου. Μετά οι Bingo Players στις 2 Φεβρουαρίου έκαναν την είσοδό τους στο Νο1 του chart με το ‘Get Up (Rattle)’ με τη συμμετοχή των Far East Movement.

Μετά να μην ξεχάσουμε και τον Duke Dumont που με το ‘Need U 100%‘ έφτασε στη κορφή τον Απρίλιο ενώ και το Νο1 του Martin Garrix με το dance anthem “Animals“. Όπως και πως στις 11 Μαΐου, το top 10 το χαρακτήριζαν έξι dance κομμάτια από τους Daft Punk, Rudimental, Calvin Harris, David Guetta, Duke Dumont και Disclosure.

Να αναμένουμε καλύτερα το 2014; Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά τα μηνύματα είναι θετικά.

Keep listening dance music!

Αφήστε το σχόλιό σας