Ποτέ δεν είναι αργά
Ποτέ δεν είναι αργά

Διάρκεια: 100′
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στρίπ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στιβ Κάρελ, κ.α.

Ύστερα από 30 χρόνια έγγαμου βίου, η Μέιβ αισθάνεται την ανάγκη να ανανεώσει τη σχέση της με τον σύζυγό της, Άρνολντ, προτού αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα διαζυγίου. Η ευκαιρία, της δίνεται όταν πληροφορείται την ύπαρξη του δρα Μπέρνι Φελντ, ενός φημισμένου γκουρού-συμβούλου γάμου. Η Μέιβ και ο Άρνολντ θα μπουν στο αεροπλάνο για να επισκεφθούν τον δόκτορα στην πόλη του, το Great Home Spings, προετοιμασμένοι για ένα σαββατοκύριακο εντατικής θεραπείας πάνω σε θέματα γάμου και σεξ. Η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, όμως η αληθινή περιπέτεια θα ξεκινήσει μόλις οι δυο τους βρεθούν στην κρεβατοκάμαρα, με αποστολή να αναζωπυρώσουν τη νεανική φλόγα του πάθους τους. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

Το Ηοpe Springs είναι κλασικό δείγμα ταινίας, η οποία χωρίς τους δυο πρωταγωνιστές πιθανότατα και να κατέληγε κατευθείαν στα ράφια των dvd-club. Mια ταινία όχι τίποτα τοιδιαίτερο, που κρατάει κάποιο ενδιαφέρον μόνο και μόνο χάρη σε δυο από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς στην ιστορία του Χόλιγουντ, στον Τόμι Λι Τζόουνς και την Μέριλ Στρίπ. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία του (σοβαρού) Στίβ Κάρελ σε ρόλο που δεν τον έχουμε πολυσυνηθίσει. Έχουμε να κάνουμε με μια κλασική κομεντί και μπόλικα κλισέ, ενώ πολλοί διάλογοι και μερικές συνεδρίες με τον Κάρελ, καταλήγουν να είναι λίγο βαρετές, παρά το γεγονός πως παρατηρείς 3 πολύ σπουδαίους ηθοποιούς, σε διαφορετικό τομέα ο καθένας. Η ταινία προσπαθεί να διαφοροποιηθεί με κάποιους προκλητικούς διαλόγους πάνω στο σεξ, αλλά δεν καταφέρνει να κάνει την διαφορά. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι είναι άσχημη ταινία και φυσικά παρακολουθείται ευχάριστα, ωστόσο περιμένεις σίγουρα κάτι παραπάνω για να σε κρατήσει. Όπως προείπαμε, Τόμι Λί Τζόουνς και Μέριλ Στρίπ βρίσκονται με κλειστά τα μάτια (όπως θα λέγαμε και στην αθλητική διάλεκτο) και σε κάποιες σκηνές ο Κάρελ βοηθάει λίγο την κατάσταση, αλλά το στάσιμο σενάριο τρενάρει την όλη προσπάθεια με αποτέλεσμα να πηγαίνει στράφι.

Εν ολίγοις, έχουμε να κάνουμε με μια κομεντί υποφερτή μεν, αλλά με χαμηλές προσδοκίες δε, που σίγουρα μπορούσε να προσφέρει αρκετά περισσότερα βάση του καστ της. Πάντως για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι, δεν την λές και άσχημη.

Αφήστε το σχόλιό σας