15 Διάσημοι καλλιτέχνες που δε γνωρίζατε ότι είναι αριστερόχειρες

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,973ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
856ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Αριστερόχειρες είναι ορισμένοι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος.

Η 13 Αυγούστου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων.

Οι αριστερόχειρες αποτελούν το 7% έως 10% των ενηλίκων, ενώ μία μελέτη του 1998, βρήκε ότι η αριστεροχειρία είναι πιο συνηθισμένη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες. Η αιτία για την αριστεροχειρία δεν είναι μόνο γενετική, αλλά εν μέρει και περιβαλλοντική.

Όσοι χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι τουw βρίσκονται συχνά σε μειονεκτική θέση εξαιτίας της κυριαρχίας εργαλείων κατασκευασμένων για δεξιόχειρες στην ανθρώπινη κοινωνία. Πολλά εργαλεία και συσκευές είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται πιο άνετα με το δεξί χέρι.

Οι προσαρμογές για αριστερόχειρες έχουν φθάσει και στον κόσμο της μουσικής. Συχνά, κιθάρες και συναφή όργανα με βραχίονα κατασκευάζονται ειδικά για αριστερόχειρες (αν και με μεγαλύτερο κόστος, περίπου 10% ως 20% και μικρή διαθεσιμότητα).

Σήμερα μία μόνο εταιρεία στον κόσμο κατασκευάζει αποκλειστικά κιθάρες για αριστερόχειρες, η «Gaskell Guitars» στην Αυστραλία από το 2006, ενώ τα αντίστοιχα μπουζούκια κατασκευάζονται μόνον κατόπιν παραγγελίας.

Left Handed Guitar - Κιθάρα - Hit Channel

Ακόμα και «ανεστραμμένα» πιάνα έχουν κατασκευασθεί, στα οποία οι υψηλότερες νότες αντιστοιχούν στο αριστερό άκρο αντί για το δεξί. Επίσης, κατασκευάζονται και αριστερόχειρες τρομπέτες, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος.

Στο βιβλίο του «Right-Hand, Left-Hand», ο Chris McManus του Πανεπιστημιακού Κολεγίου Λονδίνου υποστηρίζει ότι η αναλογία των αριστερόχειρων αυξάνεται και ότι οι αριστερόχειρες ως ομάδα έχουν διαχρονικά «δώσει» ένα άνω του μέσου όρου ποσοστό ανθρώπων με υψηλές επιδόσεις.

Επίσης εξηγεί ότι οι εγκέφαλοι των αριστερόχειρων είναι δομημένοι διαφορετικά, με τρόπο που διευρύνει το φάσμα ικανοτήτων τους, ενώ τα γονίδια που ευθύνονται για την αριστεροχειρία ρυθμίζουν και την ανάπτυξη των γλωσσικών κέντρων του εγκεφάλου.

Ο McManus γράφει ακόμα ότι η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που προσδιορίζονται ως αριστερόχειρες κατά τον εικοστό αιώνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αντίστοιχη διανοητική πρόοδο και πολύ περισσότερες ιδιοφυΐες στις καλές τέχνες, στον αθλητισμό και στα μαθηματικά.

15 Διάσημοι αριστερόxειρες καλλιτέχνες

Justin Bieber

Justin Bieber - Hit Channel

Eminem

Eminem - Hit Channel

Lady Gaga

Lady Gaga - Hit Channel

Celine Dion

Celine Dion - Hit Channel

Kurt Cobain

Kurt Cobain - Hit Channel

Niall Horan

Niall Horan - Hit Channel

Adam Levine (Maroon 5)

Adam Levine - Maroon 5 - Hit Channel

Paul McCartney

Paul McCartney (live)

David Bowie

David Bowie - Hit Channel

Iggy Azalea

Iggy Azalea - Hit Channel

Billy Ray Cyrus

Billy Ray Cyrus - Miley Cyrus - Hit Channel

Iggy Pop

Iggy Pop - Hit Channel

Phil Collins

Phil Collins - Hit Channel

Hayley Kiyoko

Hayley Kiyoko - Hit Channel

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix - Hit Channel

[td_smart_list_end]

 

Αφήστε το σχόλιό σας