Αν και το Adobe Photoshop είναι μια ισχυρή δημιουργική πλατφόρμα, με τη χρήση των plugins μπορεί να το βοηθήσετε να επεκτείνει τις δυνατότητές του και να εκμεταλλευτείτε τις πλήρες δυνατότητές του.

Υπάρχουν χιλιάδες plugins για να επιλέξετε, αλλά πολλά είναι ξεπερασμένα και δεν λειτουργούν πλέον με ενημερωμένες εκδόσεις του Photoshop.  Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα δωρεάν plugins που μπορείτε να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως.

Έχουμε επικεντρωθεί σε μια ποικιλία από δωρεάν plugins που ανταποκρίνονται καλύτερα στις web και graphic design εργασίες, που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε πιο γρήγορα και πιο παραγωγικά.  Τα plugins μπορεί να βοηθήσει με μια σειρά από λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου των layer, το exporting assets, του  icon exploration,  τους οδηγούς και τις γραμματοσειρές.

Social Kit

Το Social Kit παρέχει προσαρμόσιμα πρότυπα για τέσσερα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα – Facebook, Google+, Twitter και το YouTube – μαζί με μια ποικιλία social buttons.

2. Layrs Control

Το Layrs Control είναι ένα δωρεάν plugin που στεγάζει μια συλλογή από scripts για να κάνουν τις πιο συνηθισμένες εργασίες στο Photoshop. Παρέχει πέντε κύρια χαρακτηριστικά,όπως έναν layer name editor και τις επιλογές για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε αχρησιμοποίητα effects, να διαγράψτε κενό layerγια να μειώσει το μέγεθος του αρχείου κ.α.

3. Cut&Slice Me

Το Cut&Slice Me σας επιτρέπει να εξαγάγετε τα διάφορα assets σε διαφορετικές συσκευές σε δευτερόλεπτα, και βελτιώνει τη ροή εργασίας σας ονομάζοντας τα layers.

CSS3Ps

CSS3Ps είναι ένα δωρεάν cloud-based Photoshop plugin που μετατρέπει τα layers σας σε CSS3. Δεδομένου ότι είναι βασισμένο στο cloud οι ενημερώσεις και οι διορθώσεις των σφαλμάτων είναι διαφανείς, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ενημερώσετε το plugin για να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες.

5. BlendMe.In

BlendMe.in είναι ένα plugin για το Photoshop και Illustrator και που σας επιτρέπει να ψάχνετε χιλιάδες assets (συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών icon packs) που μπορείτε απλά να σύρετε και να ρίξετε στον καμβά σας και να συνεχίσει την εργασία σας.

6. Renderly

ΤοRender.ly θα εξάγει αυτόματα screens, assets και και λεπτομερείς προδιαγραφές σχεδιασμού, ενώ με την έξυπνη τεχνολογία του μόνο τα στοιχεία εκείνα που έχουν αλλάξει θα εξαχθούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο πρόθεμα και το Render.ly θα κάνει τα υπόλοιπα.

7. GuideGuide

Η ενασχόληση με πολλούς οδηγούς στο Photoshop μπορεί να είναι επίπονη, αλλά χρησιμοποιώντας το GuideGuide το καθιστά εύκολο να έχουμε pixel-accurate στήλες , γραμμές, μεσοδιαστήματα και βασικές γραμμές που βασίζονται στο έγγραφο ή την επιλογή μας.

8. Composer

Το Composer σας επιτρέπει να ενημερώσετε πολλαπλά layer comps στο Photoshop με ένα μόνο κλικ, πράγμα που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και σχεδιασμό. Λειτουργεί με το Photoshop CS5 ή πιο καινούριο.

9. WebFont

Το Web Font σας επιτρέπει να σχεδιάσετε με τις επιθυμητές γραμματοσειρές της ιστοσελίδας σας μέσα από το Photoshop, με πρόσβαση σε χιλιάδες γραμματοσειρές web από έγκριτα χυτήρια. Λειτουργεί σε συνδυασμό με το professional font manager Suitcase Fusion 5 και την υπηρεσία γραμματοσειρών web WebINK.

10. Flaticon

Το Flaticon είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε για και από σχεδιαστές και προγραμματιστές. Με μια από μεγαλύτερες βάσεις με free vector icons, διαθέσιμα για download σε SVG, PSD ή PNG μορφή.

11. Breeezy

Το Breeezy είναι ένα δωρεάν plugin που προσθέτει multilayer δυνατότητές εξαγωγής στο Photoshop. Λειτουργεί με το Photoshop CS5 και μετά σε Windows και Mac OS X.

12. Save Panel

Το Save Panel είναι ένα plugin για το Photoshop που βελτιστοποιεί την αποθήκευση αρχείων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τα πλήκτρα για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα σας με τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις. Διαθέτει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το φάκελο προορισμού,τις διαστάσεις της εικόνας, τον τύπο του αρχείου και το όνομά του. Χρησιμοποιώντας το Save Panel με μια υπηρεσία όπως το Dropbox σας επιτρέπει να μοιράζεστε αποτελεσματικά τις φωτογραφίες σας με άλλους ανθρώπους από το Photoshop.

Στα σχόλια μπορείτε να προτείνεται το δικό σας αγαπημένο Photoshop Plugin.

Αφήστε το σχόλιό σας