Το Hit Channel επιλέγει τα 11+1 καλύτερα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παραδεχτείτε το!

Μας αρέσει το «Last Christmas» ή το «All I Want For Christmas Is You» ακόμα και οι κλασικές δημιουργίες της δεκαετίας του 1950, αλλά υπάρχουν και τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και κάθε χρόνο έχουν περίοπτη θέση στις μουσικές επιλογές.

Είτε είναι πρόσφατες είτε διαχρονικές κυκλοφορίες, τα παρακάτω 11+1 τραγούδια συνθέτουν το απόλυτο εορταστικό soundtrack.

Σάκης Ρουβάς, Δέσποινα Βανδή, Καίτη Γαρμπή, Ελένη Φουρέιρα, STAN, REC, Αλέξια, ακόμα και οι One με τα Ημισκούμπρια και άλλοι καλλιτέχνες δίνουν το δικό τους χρώμα στην περίοδο των εορτών. Άλλα τραγούδια μας συνοδεύουν κάθε έτος και άλλα θα το κάνουν στα επόμενα.

Τα φετινά Χριστούγεννα «μιλάνε» ελληνικά!

«Χριστούγεννα» – REC

«2018 Σ’ Αγαπώ» – Ελένη Φουρέιρα

«Τα Χριστούγεννα Με Σένα» – Θάνος Καλλίρης

«Χριστουγεννιάτικο» – Υπέροχοι 7

Η Μαριέττα Φαφούτη, o Monsieur Minimal, η Nalyssa Green, η Idra Kayne, ο Ευστάθιος Δράκος (Minor Project), o Gautier και ο Δημήτρης Σαμόλης είναι οι Τhe Magnificent 7 ή για την ακρίβεια Οι Υπέροχοι 7.

Οι εφτά καλλιτέχνες ένωσαν δυνάμεις σε ένα διαφορετικό «Χριστουγεννιάτικο» τραγούδι σε μουσική – στίχους Μανώλη Φάμελλου.

«Λευκά Χριστούγεννα» – Αλέξια

Η Αλέξια μετέφερε στα ελληνικά το κλασικό «White Christmas» του Bing Crosby.

«Ώρα Χριστουγέννων» – Καίτη Γαρμπή

Αντίστοιχα, η Καίτη Γαρμπή είχε διασκευάσει το διαχρονικό «I’ll Be Home For Christmas» του Bing Crosby.

«Τα Χριστούγεννα Σημαίνουν…» – Ημισκούμπρια

Τα Ημισκούμπρια είχαν δώσει το δικό τους χρώμα στη γιορτή των Χριστουγέννων!

«Φέτος Τα Χριστούγεννα» – STAN

«Τα Πιο Γλυκά Χριστούγεννα» – Άντζυ Σαμίου

«Οι Καμπάνες Χτυπούν» – One

Το περίφημο «Last Christmas» των «Wham!» απέκτησε ελληνική εκδοχή από την Αλέξια και στη συνέχεια από τους αξέχαστους One.

«Χριστούγεννα» – Δέσποινα Βανδή

Δε χρειάζεται συστάσεις… Τα «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή είναι ΤΟ απόλυτο ελληνικό christmas anthem και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατακλύζει -στην κυριολεξία- τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Μία άγνωστη σε πολλούς έκδοση του τραγουδιού είναι εκείνη με τη συμμετοχή των Goin’ Through:

«Χρόνια Πολλά» (Gold Edition) – Σάκης Ρουβάς ft. Deevibes

Η επιλογή μας για φέτος. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ ετοίμασε μία καινούρια εκδοχή του διαχρονικού πια τραγουδιού «Χρόνια Πολλά», το οποίο ήδη επαναλαμβάνει την ίδια επιτυχία που σημειώνει εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια.

τη «Χρυσή Εκδοχή» του «Χρόνια Πολλά» συμμετέχουν οι Deevibes, το γκρουπ που έφτασε έως τον τελικό του τελευταίου «The X Factor».

Αφήστε το σχόλιό σας