Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν γράψει ιστορία, όμως ποτέ δεν έγραψαν το όνομά τους στη λίστα των νικητών των βραβείων Grammy, ούτε καν στους υποψηφίους.

Ένα βραβείο Grammy είναι το δηλωμένο όνειρο πολλών καλλιτεχνών.

Βέβαια, υπάρχουν μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει στην ιστορία της pop μουσικής, χωρίς ποτέ να αναγνωριστούν από την Ακαδημία Ηχογράφησης που είναι υπεύθυνη για τα Grammy, ούτε σε επίπεδο υποψηφιοτήτων ούτε σε βραβείων.

Ποιες είναι ο δέκα πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καλλιτεχνών που αγνοήθηκαν από τα βραβεία Grammy;

ABBA

ABBA - Hit Channel

Το θρυλικό σουηδικό συγκρότημα των ΑΒΒΑ είναι γνωστό μέχρι σήμερα για τις επιτυχίες όπως το «Dancing Queen», «Mamma Mia», «Waterloo», «The Winner Takes It All» και άλλες.

Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για το υψηλότερο βραβείο στη μουσική βιομηχανία.

Avril Lavigne

Avril Lavigne - Hit Channel

H Avril Lavigne απέσπασε έξι υποψηφιότητες μεταξύ του 2003 και του 2004, συμπεριλαμβανομένου του «Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη» και δύο φορές για το «Τραγούδι της Χρονιάς», με τo «Complicated» και το «I’m With You».

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Ακαδημία Ηχογράφησης δεν την έχει ακόμη επιλέξει στη λίστα των προτεινόμενων προς βράβευση.

Backstreet Boys

Backstreet Boys - Hit Channel

Διαθέτοντας μία σταδιοδρομία μεγαλύτερα από 20 χρόνια, που είναι τρομερό για ένα boy band, οι Backstreet Boys έχουν εισέλθει ακόμη και στα Βραβεία Guinness (για τις περισσότερες… εθνικότητες που χωρούν σε ένα τζακούζι), αλλά ποτέ στα βραβεία Grammy.

Η τετράδα βρέθηκε υποψήφια τέσσερις φορές μεταξύ του 1999 και του 2002, μεταξύ άλλων και για το «Άλμπουμ της Χρονιάς» για το «Millennium», αλλά έχασε από το «Supernatural» του Santana.

Katy Perry

Katy Perry - Bon Appetit - Hit Channel

Από το 2009, η Katy Perry έχει προταθεί 13 φορές προς βράβευση.

Το «Teenage Dream», ένας δίσκος… οπλοπολυβόλο, πήγε για να διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Άλμπουμ της Χρονιάς» το 2011, αλλά έχασε από το «The Suburbs» των Arcade Fire.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez - Hit Channel

Έχει υπάρξει ακόμη και κριτής του «American Idol», αξιολογώντας τη δουλειά νέων καλλιτεχνών, αλλά τα Grammy δεν αναγνώρισαν ποτέ τη δική της.

Η τραγουδίστρια έλαβε μόνο δύο υποψηφιότητες – για την «Καλύτερη Dance Ηχογράφηση» το 2000 και το 2001, με το «Waiting for Tonight» και το «Let’s Get Loud» αντίστοιχα.

Nicki Minaj

Nicki Minaj - Hit Channel

Η γυναίκα με τις περισσότερες επιτυχίες στο hit chart των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πήρε ποτέ στο σπίτι της ένα βραβείο Grammy.

Η Nicki Minaj ήταν προτεινόμενη δέκα φορές από το 2011, αλλά πάντα έχανε στην τελετή απονομής. Το 2012, για παράδειγμα, έχασε το τρόπαιο για τον «Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη» από τον Bon Iver.

One Direction

One Direction (Harry Styles - Niall Horan - Liam Payne - Louis Tomlinson) - Hit Channel

Κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων δραστηριότητας και δημοτικότητας τους, οι One Direction έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα και έχουν επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα.

Όχι όμως στα βραβεία Grammy, όπου το συγκρότημα δεν έχει βρεθεί υποψήφιο ούτε μία φορά.

Selena Gomez

Selena Gomez - Bad Liar - Hit Channel

Η Selena Grammy δεν έχει κερδίσει ούτε μία υποψηφιότητα, ούτε όταν κυκλοφορούσε άλμπουμ με τους The Scene ούτε στη σόλο πορεία της.

Φέτος, τα βραβεία έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

Sia

Sia Furler - Hit Channel

Από το 2013, η Αυστραλιανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έχει προταθεί οκτώ φορές για ένα βραβείο Grammy.

Μόνο τέσσερις ήταν οι υποψηφιότητες για το «Chandelier», αλλά δεν πήρε ποτέ το τρόπαιο. Το 2015, το «Chandelier» έχασε τον τίτλο για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς» και «Τραγούδι της Χρονιάς» από το «Stay With Me» του Sam Smith.

Spice Girls

Spice Girls - Hit Channel

Οι Spice Girls εκπλήρωσαν την αποστολή τους στη Γη χωρίς να παραλάβουν ούτε ένα βραβείο Grammy σε αντάλλαγμα.

Η «Ακαδημία Ηχογράφησης» δεν πίστεψε ποτέ ότι το διασημότερο γυναικείο συγκρότημα στη σύγχρονη ιστορία άξιζε έστω και μία υποψηφιότητα.

Αλλά το «Wannabe» είναι στο μυαλό μας ακόμα και σήμερα, σωστά;

Τα εξηκοστά βραβεία Grammy θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου 2018 και οι υποψηφιότητες αναμένεται να ανακοινωθούν, όπως πάντα, στα τέλη του έτους. Θα υπάρξουν άραγε εκπλήξεις;

Δείτε επίσης: Τα Βραβεία Grammy
γιορτάζουν 60 έτη και μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη

Adele - Grammy Awards 2017 - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας