Ανάμεσα σε δυο κόσμους
Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Διάρκεια: 107′

Πρωταγωνιστούν: Τζίμ Στάρτζες, Κίρστεν Ντάνστ, κ.α.

Ο Άνταμ είναι ένας φαινομενικά συνηθισμένος άνθρωπος σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύμπαν. Ζει ταπεινά προσπαθώντας να βγάλει μια άκρη στη ζωή του, αλλά το ρομαντικό μυαλό του παραμένει κολλημένο σε ένα κορίτσι που γνώρισε μια φορά κι έναν καιρό σε έναν άλλο κόσμο, σε έναν ανεστραμμένο πλούσιο κόσμο που είχε τη δική του βαρύτητα, και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από πάνω, αλλά που κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει. Ένα κορίτσι που το έλεγαν Εύα. Το παιδικό τους φλερτ γίνεται ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Όταν όμως θα δει την ενήλικη πια Εύα στην τηλεόραση, τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να την ξανακερδίσει. Ούτε καν οι νόμοι της Φυσικής!

Οι ταινίες με παράλληλες ιστορίες ή με παράλληλα σύμπαντα είναι ύπουλες, καθότι ή μπορούν να καθηλώσουν ή να κάνουν τον θεατή να βαρεθεί από την αρχή. Αντίθετα με το Cloud Atlas (που είχε και 6 παράλληλες ιστορίες παρακαλώ), το οποίο παρά την μεγάλη του διάρκεια ήταν καθηλωτικό και κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον το Upside Down είναι ένας αχταρμας, μια ταινία ανούσια που δεν καταφέρνει ούτε στο ελάχιστο να κρατήσει τον θεατή.

Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι το σενάριο καταρχήν, το οποίο είναι φανερό πως δεν έχει δουλευτεί, καθώς δεν δείχνει από την πρωτη στιγμή ικανό να βγάλει ολόκληρη την ταινία. Συν τοις άλλοις, η παραγωγη δείχνει πολύ φτωχη σε εφέ και σκηνικά, καθώς περισσότερο μοιάζει με τριτοκλασάτη παραγωγή, που μπήκε από το παράθυρο στις σκοτεινές αίθουσες.

Ερμηνευτικά δεν υπάρχει καμια χημεία μεταξύ των Ντάνστ και Στάρτζες, με αποτέλεσμα και η τελευταία ελπίδα για κάτι καλό στην ταινία, να εξανεμίζεται. Γενικά, πρόκειται για μια μεγάλη αρπαχτή (τουλάχιστον στα μάτια μου, έτσι φάνηκε), μια αφόρητα βαρετή  ταινία, η οποία δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

Αφήστε το σχόλιό σας