Το Προσωπικό ιπτάμενο αυτοκίνητο σας
Το Προσωπικό ιπτάμενο αυτοκίνητο σας

Φτάσαμε στο 2013, που είναι τ’ αυτοκίνητα που πετάνε; Έρχονται σε περίπου οχτώ χρόνια.

Εκτός θεματολογίας του hit channel αλλά πολύ ενδιαφέρον και ένα όνειρο για πολλούς.

Η Terrafugia είναι μια εταιρεία από τη Μασαχουσέτη γνωστή για το Transitio, το οποίο περιγράφεται καλύτερα ως ένα αεροπλάνο που μπορείτε να οδηγήσετε. Τα φτερά του διπλώνουν, που σημαίνει ότι οι πιλότοι μπορούν να οδηγήσουν έξω από τον αεροδιάδρομο και κατευθείαν σπίτι. Υπέροχο για τους πιλότους, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους από εμάς;
Τώρα η Terrafugia εργάζεται σε ένα πλήρως φουτουριστικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, το TF-X, που αναμένεται να αρχίσει να πωλείται στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Σκεφτείτε το σαν μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα Google self-driving αυτοκίνητο, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο. Το όχημα από ανθρακονήματα απογειώνεται κατακόρυφα, κατευθείαν από το δρόμο (με την προϋπόθεση έχετε 30 μέτρα καθαρό πεδίο), με ηλεκτροκίνητους έλικες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά.

Μόλις απογειωθεί ένας κινητήρας φυσικού αερίου προσαρμοσμένος στο πίσω μέρος αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Η αυτονομία του είναι περίπου για 500 μίλια (800 χιλιόμετρα), ενώ υπό κανονικές συνθήκες ο υπολογιστής θα αναλάβει τα της προσγείωσης , ενώ υπάρχει και ένα αλεξίπτωτο ασφαλείας μόνο για περίπτωση ανάγκης.

Το video που το συνοδεύει είναι εντυπωσιακό.

Αφήστε το σχόλιό σας