Το Hit Channel σας παρουσιάζει ένα ανερχόμενο συγκρότημα που ήδη διαγράφει λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό. Ενδεικτικό της επιτυχίας τους είναι ότι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του management των Placebo, με το οποίο και συνεργάζονται! Oι Evaline κατάγονται από την California και αποτελούνται από τους Richard Perry (φωνητικά), Christian Lewis (κιθάρα), Dominic Di Ciano (κιθάρα), Steven Pedersen (μπάσο), Greg Petersen (drums)  και τον Daniel Petersen (βαρύτονη κιθάρα).

Το άλμπουμ τους «Woven Material» έχει λάβει λαμπρής αποδοχής από το κοινό με το τραγούδι «There There» να αποτελεί την μεγάλη τους επιτυχία. Συνομιλήσαμε με τον Steven Pedersen, ο οποίος μας δήλωσε τα ακόλουθα:

Σας βρίσκουμε λίγες μέρες μετά την εμφάνιση σας στις Φιλιππίνες η οποία πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό. Πως είδατε τα πράγματα εκεί;
Το MTV Exit show στις Φιλιππίνες ήταν πολύ συναρπαστικό για εμάς, γιατί ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να εμφανιστούμε σε μια νέα χώρα και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το εμπόριο «λευκής» σαρκός. Νομίζουμε ότι είναι σημαντικό οι αναγνωρίσιμοι άνθρωποι να τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου σε θέματα όπως το trafficking, καθώς έχουμε το πλεονέκτημα της προσέγγισης τόσο πολλών ανθρώπων. Ας ελπίσουμε οτι θα κάνουμε και κάποιους καινούριους θαυμαστές!

Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας! Πως ξεκίνησε η δημιουργία των Evaline;
Έχουμε παίξει με τη μία μορφή ή την άλλη για σχεδόν δέκα χρόνια. Το συγκρότημα ξεκίνησε σαν ένας τρόπος διαφυγής από την μονοτονία της αστικής ζωής σε μια μικρή πόλη. Θέλαμε να κάνουμε πολύ φασαρία και να γίνουμε δημιουργικοί. Είμαστε όλοι πολλοί τεχνικοί και ασχολούμαστε με το ηχητικό περιβάλλον που μπορεί να δημιουργηθεί από τα μουσικά όργανα μας καθώς και την τέχνη του να περιέχονται τα vibes και soundscapes σε ολοκληρωμένα τραγούδια. Μετά από λίγο ερωτευτήκαμε αυτό που κάναμε και αφιερώσαμε τις ζωές μας στους Evaline.

Ο ήχος της μπάντας σας χαρακτηρίζεται ως Ambient Rock. Πως θα εξηγούσατε αυτό τον όρο σε κάποιον;
Έχοντας έξι μέλη στην μπάντα μας σημαίνει ότι οι επιρροές μας προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της μουσικής. Ένα πράγμα στο οποίο όλοι φαίνεται να συμφωνούμε είναι το epic, ambient, rock. Το «ambient rock» στυλ μας έχει την ραχοκοκαλιά και την ενέργεια της Rock με διαστημικούς και πλούσιους σε χρώμα, ατμοσφαιρικούς ήχους.

Υπάρχουν δυσκολίες στην προσθήκη ηλεκτρονικών στοιχείων στην rock μουσική;
Όσο πιο πολλά στοιχεία προσθέτεις στον ήχο σου, αυξάνεις την δυσκολία του να τον βγάλεις ζωντανά. Είμαστε μια πολύ -κάν’το μόνος σου- μπάντα οπότε τα περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία που προσθέτουμε στον ήχο μας έχουν προέλθει από πολλές ώρες πειραματισμών. Προσθέτοντας ηλεκτρονικά στοιχεία σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούν να παν λάθος όσο βρισκόμαστε επί σκηνής. Είναι πάρα πολλές φορές που ένα laptop, MPC ή keyboard, μόλις φτάσουμε στην σκηνή, ξαφνικά σταματάει να δουλεύει, όσες φορές και αν το τσεκάραμε πριν.

Θα μπορούσατε να πείτε πως ο Brian Eno για παράδειγμα, είναι μια επιρροή για εσάς;
Ο Brian Eno είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιρροή για εμάς. Το άλμπουμ του «Music for Airports» είναι μια από τις πιο θαυμάσιες, μινιμαλιστικές ambient ηχογραφήσεις. Παρόλο που η μουσική μας δεν μοιάζει με αυτή του Eno, κάποιοι από τους αρμονικούς ambient ήχους μας είναι ξεκάθαρα επηρεασμένοι από αυτόν.

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ σας «Woven Material». Πως ήταν η περίοδος της δημιουργίας;
Το «Woven Material» είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων γραψίματος. Τεκμηριώνει και εκφράζει τις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που ζήσαμε ως μπάντα όλο αυτό τον καιρό. Τα πάντα, από την είσοδο μας στην μουσική βιομηχανία μέχρι τον αντίθετο πόλο, της ρίξης από το label μας και τον αγώνα να μείνουμε μαζί. Τα περισσότερα από τα θέματα του άλμπουμ, πραγματεύονται με τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες που ζήσαμε όλο αυτό τον καιρό. Αλλά το να γράφεις μουσική ήταν πραγματικά ένας καταπληκτικός τρόπος για να εκφραστούμε και να γίνουμε δημιουργικοί σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια.

Λοιπόν… «There There»! Τι μας εξιστορείτε σε αυτό το τραγούδι;
Μακάρι να μπορούσα να απαντήσω (σ.σ: απαντάει ο Steve) , αλλά η εξήγηση που δίνω για τους στίχους του Perry είναι πάντα μακριά από την πραγματικότητα! Σκέφτομαι ότι το τραγούδι είναι φτιαγμένο να είναι ελαφρώς διφορούμενο, ώστε να αφεθεί ο ακροατής να το ερμηνεύσει με τον τρόπο του.

Σε τι φάση βρίσκεστε αυτό τον καιρό; Προετοιμάζεστε για την περιοδεία με τους Bush;
Ξεκινάμε πρόβες για την επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Bush. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό tour για εμάς γιατί όλοι μας μεγαλώσαμε ακούγωντας Bush. Είναι πολύ σουρεαλιστικό το να παίζουμε μαζί τους σε τόσες χώρες. Ελπίζουμε με αυτή την περιοδεία να συνεχίσουμε την προώθηση του «Woven Material» και αν συναντήσουμε όσους περισσότερους νέους ή παλιούς fans είναι δυνατό.
Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Φαινομενικά οι Bush έψαχναν για support κάποιο γυναικείο συγκρότημα ή καλλιτέχνη. Το μάνατζμεντ και ο ατζέντης μας τοποθέτησαν στους διαθέσιμους, πάντως. Το όνομα Evaline, καθώς πρόκειται για γυναικείο όνομα, πρέπει να τους τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον μιας και ήταν αυτό που έψαχναν. Τότε ανακάλυψαν οτι είμαστε «αντροπαρέα» αλλά υποθέτω ότι καταφέραμε να αλλάξουμε τα μυαλά τους!

Έχετε επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα; Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα για κάποια συναυλία!
Όχι, δεν νομίζω ότι έχει έρθει κάποιος από εμάς στην Ελλάδα. Φυσικά, θα θέλαμε οπωσδήποτε να την επισκεφτούμε και να παίξουμε εκεί. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και προτρέπω τους αναγνώστες σας να επισκεφτούν το weareevaline.com ή το evaline.co.uk. Ευχαριστούμε!

Εμείς ευχαριστούμε! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Evaline επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες που μας πρότεινε ο Steve!

Αφήστε το σχόλιό σας