Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Ρουμάνους στην Ευρώπη και ο πιο επιτυχημένος DJ στην χώρα του, ο David Deejay μίλησε στο Hit Channel!

Ο David Deejay είναι ο «υπεύθυνος» για την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η ρουμάνικη house/dance μουσική σε όλη την Ευρώπη καθώς ήταν ο πρώτος που κατάφερε να δει τα τραγούδια του να γίνονται επιτυχίες στις αγορές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Μιλήσαμε μαζί του λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του single, «Magnetic» και μπορούμε να πούμε πως σε σχέση με την φίλη του Ela Rose δεν ήταν και τόσο λαλίστατος! Μας αποζημιώνει το ότι μιλάει μέσα από τα τραγούδια του.

 

Γειά σου David. Με τι projects ασχολείσαι αυτό τον καιρό;

Μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο μου single. ονομάζεται «Magnetic» και αυτό τον καιρό είμαι αρκετά απασχολημένος με την προώθηση του.

 

Πως ξεκίνησες να δημιουργείς τις δικές σου παραγωγές;
Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν το 2008, με το single «Sexy Thing». Πίστευα πως ήρθε η στιγμή να κάνω κάτι για την ψυχή μου!

 

Σαν παραγωγός, πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι να επιλέξεις τους σωστούς συνεργάτες;
Για μένα πρώτα απ’ όλα μετράει η φιλία με τον εκάστοτε συνεργάτη μου. Από ‘κεί και πέρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά!

 

Από που πηγάζει η έμπνευση σου;

Συνήθως μου έρχεται έμπνευση όταν είμαι μέσα στα clubs… Κοιτάζω γύρω μου και προσπαθώ να νιώσω το vibe του κόσμου που «ζει» την μουσική. Αυτό είναι όλο!

Πως ήρθε η αναγνώριση στο εξωτερικό; Αρχικά πως έγινε αποδεκτός ο ήχος σου στην Ευρώπη;

Όπως ανέφερα και πριν, όλα ξεκίνησαν με το πρώτο μου single, «Sexy Thing», το οποίο ήταν ο ορισμός του trend για όλη την house/dance μουσική παιζόταν στη Ρουμανία και την κεντρική Ευρώπη. Tότε το στυλ μου, που το αποκαλώ popcorn έπιασε αρκετά καλά. Πολλοί από τους Ρουμάνους χρησιμοποιούν αυτό το popcorn στυλ στη μουσική τους.

Γενικά υπήρχε χώρος για να ακουστούν τα ρουμάνικα house; Θα έλεγα οτι έσυ άνοιξες τον δρόμο!

Θα μπορούσα να πω, πως ναι! Έγω άνοιξα την πόρτα της διεθνούς μουσικής αγοράς και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε διεθνές επίπεδο, υπάρχει μια καλύτερη άποψη για την μουσική της Ρουμανίας.

Μετράς πολλές επιτυχίες και στη χώρα μας. Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;

Ήμουν συχνά στην Ελλάδα με τους φίλους και συνάδελφους μου Mossano και Ela Rose, και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες πουν ακούν και τρέφουν μια εκτίμηση προς την μουσική μας.

Ποιον έχεις ξεχωρίσει από τους καλλιτέχνες που έχεις συνεργαστεί μέχρι σήμερα;

Ela Rose, Mossano, Akcent είναι μερικοί από αυτούς. Επίσης είναι αρκετοί οι οποίοι δεν είναι και τόσο γνωστοί εκτός της χώρας μας.

Γνωρίζεις κάποιον Έλληνα; Θα ήθελες να συνεργαστείς με κάποιον από αυτούς;

Σίγουρα ξέρω την Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή, Antique, Έλενα Παπαρίζου, Alceen, Playmen και ούτω καθεξής. Θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον από αυτούς. Γιατί όχι;

Γενικότερα ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;

Αυτός ο οποίος πάντα παραδέχομαι είναι ο Axwell.

 

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήταν η συνεργασία των ονείρων σου;

Θα έλεγα την Rihanna ή τον Timbaland!

 

Σχέδια για το μέλλον;

Ανάμεσα από πολλά σχέδια, τα πιο σημαντικά είναι να κυκλοφορήσω νέα singles για τον Mossano και την Ela Rose.

 

Ευχαριστούμε τον David Deejay για τον χρόνο του.

Αφήστε το σχόλιό σας