Συνέντευξη: Ένα βήμα μπροστά-ΣΤΝ Club

-

Συνέντευξη: Ένα βήμα μπροστά-ΣΤΝ Club 1

Το Hit-Channel βρέθηκε στη μουσική σκηνή του Σταυρού Νότου στην πρεμίερα του συγκροτήματος Ένα ΒήμαΜπροστά. Το συγκρότημα ξεκίνησε δυναμικά με την επιτυχία ”Χωρίς εσένα” και συνέχισε με άλλες δικές τουεπιτυχίες αλλά και με ξένες και ελληνικές διασκευές. Μαζί τους στην σκηνή ήταν η Αλκμήνη Χατζηνάσιου πουσυμμετείχε στα φωνητικά και ερμήνευσε με την σειρά της τραγούδια του ελληνικού αλλά και του ξένουρεπερτορίου.

Διαβάστε όσα μας δήλωσαν μετά την πρεμιέρα:

Καλησπέρα σας! Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη πουδεχτήκατε να μας παραχωρήσετε.

Εμείς ευχαριστούμε!

Βρισκόμαστε στην πρεμιέρα σας στον Σταυρό του νότου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Η συνεργασία με τον Σταυρό του Νότου προέκυψε μέσω του προηγούμενου μαγαζιού στο οποίοεμφανιζόμασταν πριν λίγο καιρό ,το Οξυγόνο .Κάποιος άνθρωπος από τον Σταυρό ήρθε ,μας άκουσεκάποιες φορές ,προφανώς συνεννοήθηκαν και οι δυο πλευρές και μας έγινε η πρόταση να παίξουμε.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με τον Σταυρό του Νότου ή έχετε εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν;

Όχι είναι η πρώτη φορά που εμφανιζόμαστε και είναι τιμή μας και μας έλειπε πολύ κάτι τέτοιο από τοβιογραφικό μας.

Έχετε ένα πολύ πρωτότυπο όνομα. Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάποια πράγματα για τοπως δώσατε στην μπάντα αυτό το όνομα;

Όταν ξεκινήσαμε την μπάντα και ήταν ακόμα παιδική και δεν ξέραμε αν θα κρατηθεί ή όχι ένας γνωστός μαςείχε την ιδέα να ονομαστούμε ”one step ahead”. Αλλά επειδή παίζαμε ελληνική μουσική αποφασίσαμε να τοαλλάξουμε και να το κάνουμε” Ένα βήμα μπροστά” .Στην αρχή ήταν προσωρινό όνομα και ψάχναμε για κάτιάλλο. Μας φαινόταν κάπως περίεργο αλλά στην πορεία το αγαπήσαμε. Έχει ένα νόημα .Είναι σαν μιαπροτροπή .Ξεφεύγει από τον κοινότυπο επιθετικό προσδιορισμό .Είναι κάτι απλό και αισιόδοξο.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ας το πούμε πηγή έμπνευσης για την μουσική που γράφετε;

Όχι. Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη θεματολογία .Παίζοντας μουσική έρχεται κάτι που μας αρέσει. Βγαίνειμε κάποιο μαγικό τρόπο. Βέβαια όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσματα και ερεθίσματα από ξένη μουσική όπωςξένο ροκ ή ξένο μέταλ .Κάπου εκεί έρχεται ο Νίκος που έχει ακούσει πολύ περισσότερο ελληνική μουσική καιέτσι έρχονται και δένουν όλα αυτά .Ο καθένας μας δίνει ένα δικό του στίγμα ,ένα διαφορετικό στοιχείο.

Εκτός από τις σταθερές σας εμφανίσεις εδώ έχετε κανονίσει κάποια αλλά live είτε στην Αθήναείτε στην επαρχία;

Παράλληλα με αυτές τις εμφανίσεις μας εδώ κάνουμε και κάποια ακουστικά live σε κάποια άλλα μαγαζιά στηνΑθήνα μέσα στην εβδομάδα. Όσον αφορά την επαρχία, μας αρέσει πολύ να παίζουμε σε άλλες πόλεις. Μαςευχαριστεί η όλη διαδικασία, η παρέα και γενικά το ψάχνουμε. Και θα το κάνουμε αν τα καταφέρουμε μιας καικάποιες φορές προκύπτουν μικροεμπόδια και δεν μας το επιτρέπουν.

Ήδη έχετε κυκλοφορήσει δυο προσωπικούς σας δίσκους, το ”Κίτρινο φεγγάρι” και το ”Όπουκαι αν πας” .Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται κάποια άλλη δισκογραφική δουλειά;

Ετοιμάζουμε ένα live dvd που σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε μετά τα Χριστούγεννα όπουσυμπεριλαμβάνονται 11 videos. Και μετά τα Χριστούγεννα ελπίζουμε πως θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε και τον τρίτο μας δίσκο.

 

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν και τον Σταυρό του Νότου για τηνάψογη φιλοξενία. Εμείς πήγαμε και περάσαμε πολύ ευχάριστα. Σας προτείνουμε να πάτε για ένα ιδιαίτεροπρόγραμμα και μια ξεχωριστή Τετάρτη! Μπορείτε να μαθαίνετε νέα των παιδιών είτε μέσω της σελίδας τους www.1bm.gr είτε μέσω του www.hit-channel.com

Αφήστε το σχόλιό σας