Το μακιγιάζ είναι ένα όπλο που αν μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη και να αναδεικνύονται φυσικά τα όμορφα χαρακτηριστικά σου!

Το μυστικό είναι ένα… Φωτοσκιάσεις!!!
Με τις σωστές φωτοσκιάσεις μπορείς να αναδείξεις το περίγραμμα του προσώπου σου, να τονίσεις τα όμορφα χαρακτηριστικά σου και να καλύψεις τις όποιες ατέλειες υπάρχουν.
Με τους σωστούς χειρισμούς μπορεί το πρόσωπο σου να δείχνει πιο ανάγλυφο και γοητευτικό!
Με βάση ότι το ιδανικό σχήμα προσώπου είναι το οβάλ, στηρίζεται και η θεωρία των φωτοσκιάσεων… επειδή όμως όλες οι γυναίκες δεν έχουν το ίδιο σχήμα προσώπου και για κάθε σχήμα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες φωτοσκίασης, εμείς θα αναλύσουμε κάποιους γενικούς κανόνες που μπορούν να εφαρμόσουν όλες οι γυναίκες για να έχουν ένα super αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστούμε:
1 υγρό make-up που να ταιριάζει απόλυτα στην απόχρωση του δέρματος
1 compact πούδρα σε πιο ανοιχτή απόχρωση από του make-up
1 compact πούδρα σε πιο σκούρα απόχρωση από του make-up

 

Μάθετε πως:

1. Άπλωσε στο δέρμα σου το make-up σβήνοντας προς το λαιμό και περίμενε μέχρις ότου να απορροφηθεί καλά. Αφού απλώσεις και το κονσίλερ (concealer) στα μάτια ταμπονάρισε όλο το πρόσωπο σου με μια διάφανη πούδρα.
2. Πάρε την ανοιχτόχρωμη πούδρα και με το πινέλο του ρούζ (κρατώντας το όχι από τη βάση αλλά από τις τρίχες του) φώτισε τα εξής σημεία: στο κέντρο του μετώπου, στη βάση της μύτης, κάτω από το τόξο του φρυδιού, την εσωτερική γωνία των ματιών σου, κάτω από τα μάτια με φορά προς τις ρίζες των μαλλιών, γύρω από τη βάση της μύτης, στο πηγούνι και στα πλαϊνά του κάτω χείλους.
3. Τώρα με την σκουρόχρωμη πούδρα και το πινέλο σκίασε τα εξής σημεία: το περίγραμμα του προσώπου σου, τα πλαϊνά της μύτης, τους κροτάφους (για να βρεις το σωστό σημείο ρούφηξε τα μάγουλα σου και αμέσως θα φανεί η γουβίτσα που κάνουν οι κροτάφοι σου) και από το περίγραμμα του κάτω μέρους του προσώπου σου σβήσε διακριτικά προς το λαιμό σου.
4. Αν θέλεις ένα πιο glamour look, φώτισε τα μήλα σου με ένα shimmer σε μορφή stick.

Και τώρα μπορείς να προχωρήσεις στο υπόλοιπο μακιγιάζ που επιθυμείς… για να ολοκληρώσεις αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!!!

Δείτε τώρα μια κοπέλα πως άλλαξε με τις φωτοσκιάσεις στην πράξη…

Επίσης….
Δείτε κάποιες φωτογραφίες διασημοτήτων που έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους τις φωτοσκιάσεις ως βασικό στοιχείο του μακιγιάζ τους..

Θες να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν…??? Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com και πέσμου τα θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας