Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας , με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», παρουσιάζουν στην Κύπρο μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης, όπου τα ερωτικά τραγούδια της Σμύρνης θα συναντήσουν τα παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου.

Η συναυλία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κύπρια 2012» και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία της Κύπρου.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη ή γράφτηκαν από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα και στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, από τη δεκαετία του ’20 ως το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, Αμάν Κατερίνα, Μισιρλού, είναι μόνο κάποια από αυτά. Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, μια εξαιρετική ορχήστρα που συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ορχηστρών που άνθισαν στη Μικρά Ασία, προβάλλοντας με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εξαιρετικές ερμηνείες και με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Τα ερωτικά τραγούδια της Σμύρνης θα συναντήσουν τα παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου (Το Γιασεμί, Τα Μμάθκια τα Γιαλλούρικα, κ.ά.) με τη συμμετοχή του ερμηνευτή και ερευνητή της παραδοσιακής μουσικής της Κύπρου Μιχάλη Ττερλικκά και του κυπριακού μουσικού σχήματος Μούσα.

Μαζί τους και οι ερμηνευτές Θοδωρής Μέρμηγκας και η Ειρήνη Τουμπάκη.

Ώρα έναρξης: 20:30
Διεύθυνση: Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ , 28ης Οκτωβρίου, Ακρόπολη-Λευκωσία

Αφήστε το σχόλιό σας