Πρεμιέρα με ισχυρό μήνυμα για την ταινία «Ο Γερμανός Γιατρός»

Στις 20 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ισπανίας και της Αργεντινής, παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Θερβάντες η ταινία «Ο Γερμανός Γιατρός».

Το σκοτεινό πολυβραβευμένο θρίλερ από την Αργεντινή περιγράφει, με γλαφυρό τρόπο, γεγονότα από τη ζωή του Γιόσεφ Μέγκελε, 20 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην προβολή, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών καλεσμένοι από την πρεσβεία της Ισπανίας και της Αργεντινής, η πρόεδρος του συλλόγου Αργεντίνων Ελλάδος, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της πρεσβείας του Ισραήλ, Ίων Βασιλιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Χρήστος Γιακουμόπουλος, ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η ηθοποιός Έφη Μουρίκη, η ραδιοφωνική παραγωγός Έφη Μαλτέζου, η τραγουδίστρια Κατερίνα Σούσουλα Σουάρεζ. Στη συνέχεια της προβολής, ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού «Αθηνόραμα», Χρήστος Μήτσης, ο δημοσιογράφος Νικήτας Κουριδάκης, η ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια Πέπη Σκορδέλη και ο σκηνοθέτης Κίμωνας Τσακίρης μίλησαν με το κοινό για τα θέματα που πηγάζουν από την ταινία: Ναζισμός, μιμητισμός, τα όρια της επιστήμης και τον ρόλο της Λατινικής Αμερικής που φυγάδευε ναζί εγκληματίες για πολλές δεκαετίες. Το πάνελ συντόνισε ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχει τελειώσει.  Ο διαβόητος γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, έχει καταφύγει την δεκαετία του  ’60 στη Παταγονία της Αργεντινής. Εκεί θα συναντήσει μια οικογένεια, που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν τους.

Η Εύα, ο Έντζο και τα τρία τους παιδιά, θα γίνουν το ιδανικό πειραματόζωο, στα χέρια του καταζητούμενου Γερμανού Γιατρού. Όλοι στην οικογένεια, αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, του συμπεριφέρονται σαν ένα καλό τους φίλο.

Γοητευμένοι από αυτόν τον χαρισματικό άνδρα, με τους ευγενικούς τρόπους, την επιστημονική του γνώση και φυσικά τα χρήματά του,  ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ζουν με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον γνωστό από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς  και σαν Άγγελο του Θανάτου.

Αφήστε το σχόλιό σας