Οι πωλήσεις των κονσολών…

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ps3 vs xbox 360Το γράφημα που αποκαλύπτει τα πάντα!
Η Nintendo αποκάλυψε ένα γράφημα με τις πωλήσεις όλων των κονσολών σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αμερική.
Βάση αυτού, όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχει ένδειξη των πωλήσεων για όλες τις κονσόλες, αναλυτικά και για κάθε εβδομάδα του έτους. Η κατάταξη αφορά το 2012 κι όπως μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος κάθε εικόνας, το “W1” συμβολίζει την πρώτη εβδομάδα, το “W2” την δεύτερη κ.ο.κ.

Ο δείκτης που ξεχωρίζει είναι αυτός του PlayStation 3, καθώς πουλάει σταθερά πάνω από 50.000 κομμάτια, με εξαίρεση κάποιες εβδομάδες στην Ιαπωνία (προφανώς επειδή οι Ιάπωνες το έχουν ήδη στην κατοχή τους). Στον αντίποδα, αρνητική εντύπωση παρουσιάζει το PS Vita. Η φορητή κονσόλα της Sony για την οποία έχουμε να ακούσουμε αριθμό πωλήσεων από τα τέλη Φεβρουαρίου, εμφάνισε -όπως είχαμε προβλέψει- σαφέστατη πτώση. Τα 220.000 κομμάτια που πούλησε στην Ευρώπη την πρώτη εβδομάδα ήταν ότι περισώζεται, καθώς τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός έπεσε στα 25.000 κομμάτια. Παραδόξως το release της φορητής κονσόλας στην Ευρώπη ήταν ανώτερο απ’ της Ιαπωνίας, εκεί όπου η Nintendo παίζει πάντα καλύτερα εντός έδρας. Μετά το PS3, στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς δίνουν μάχη το Xbox 360 με το 3DS.

Στην Ιαπωνία το 3DS κυριαρχεί με μεγάλη διαφορά απ’ τις άλλες κονσόλες. Συμβαίνει δηλαδή ότι ακριβώς είχαμε δει και με το DS, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nintendo έχει πουλήσει μέχρι σήμερα (κρατηθείτε) 150 εκατομμύρια αντίτυπα! Με απλά λόγια, μια φορητή κονσόλα καταφέρνει να έχει υπερδιπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τις οικιακές. Άλλωστε, οι Ιάπωνες δείχνουν ότι λατρεύουν όλα τα φορητά της Nintendo, ειδικά απ’ την εποχή του Game Boy κι έπειτα. Στη δεύτερη θέση της Ιαπωνίας ακολουθεί άλλη μια εγχώρια κονσόλα, το PlayStation 3.

Τέλος, η Αμερική κινείται ως συνήθως σε ρυθμούς Xbox 360. Η αγορά των ΗΠΑ ανέβηκε πολύ τον Φεβρουάριο, εκεί όπου η Microsoft πούλησε 105.000 κονσόλες μέσα σε μία εβδομάδα, έναντι 90.000 PlayStation 3. Το Xbox 360κυριαρχεί μόνο στη δική του αγορά, καθώς στην Ιαπωνία σημειώνει μόλις μερικές χιλιάδες πωλήσεις. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το 3DS, το οποίο έχει την πρωτιά στις πωλήσεις με έναν μέσο όρο που φτάνει ή και ξεπερνάει τις 200.000 πωλήσεις την εβδομάδα.

Αν αθροίσουμε τις πωλήσεις του PS3 και του Xbox 360 και στις τρεις ηπείρους, θα δούμε ότι η Sony πουλάει παγκοσμίως περίπου 45.000 περισσότερα PS3 απ’ ότι Xbox 360 κάθε εβδομάδα. Με αυτό το ρυθμό πωλήσεων θα αργήσει αρκετά να φτάσει την Microsoft, η οποία βρίσκεται μπροστά για περίπου 4-5 εκατομμύρια κονσόλες (τα τελευταία νούμερα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, κάτι που πιθανότατα θα γίνει στην E3). Μήπως άραγε η Sony θα έπρεπε να σκεφτεί μια μείωση τιμών σε αμφότερα PS3 και PS Vita ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της;
πηγή:gameworld.gr

Αφήστε το σχόλιό σας