Νότης Σφακιανάκης - Εσύ η Θάλασσα
Νότης Σφακιανάκης

Ο Νότης Σφακιανάκης έχει αποκαλύψει σε δηλώσεις του κατά το παρελθόν ποια είναι η ιστορία κρύβεται πίσω από τα «Γενέθλια».

Τα «Γενέθλια» είναι ένα τραγούδι το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία το 2004 όταν ο Νότης Σφακιανάκης το τραγούδησε για πρώτη φορά, αλλά ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα δυνατότερα κομμάτια του «άρχοντα». Πώς όμως το τραγούδι έφτασε στα χέρια του και τι μεσολάβησε ώσπου να κυκλοφορήσει και να γίνει μεγάλη επιτυχία; Ο Νότης Σφακιανάκης αποκαλύπτει:

«Από τα μέσα Μαΐου 2004 τραγουδάω στα Αστέρια. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορούσα το δίσκο «Με αγάπη ότι κάνεις». Μέσα στο δίσκο υπήρχαν και τα «Γενέθλια» που μπήκαν σχεδόν τελευταία στιγμή…

Έρχεται ο αδελφός μου και μου λέει «Θυμάσαι εκείνο το τραγούδι που σου έφερα σε μια κασσέτα το 2002;» του λέω ναι αλλά το έχει τραγουδήσει ο Στέλιος (Μπικάκης) που τον ήξερα γιατί ήταν φίλος του αδελφού μου. Μου λέει: «Δεν έχει σημασία πες το… Πες το και θα μου το θυμάσαι… Θα είσαι στα φανάρια και θα έρχονται τα αυτοκίνητα με ανοιχτά το παράθυρο και θ’ ακούς αυτό το τραγούδι…».

Το 2002 δεν το έβαλα στο δίσκο «Ας μιλήσουν τα τραγούδια» γιατί δεν χώραγε, αφού υπήρχαν ήδη αρκετά τραγούδια με κοινωνική υπόσταση. Τελικά το βάζω στον επόμενο δίσκο κι έγινε όπως ακριβώς είπε ο αδελφός μου!»

Αφήστε το σχόλιό σας