Όλες μας θέλουμε όμορφες, πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες! Λίγο πολύ όμως αμελούμε την φροντίδα τους ή τις ταλαιπωρούμε με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο αδύναμες, να πέφτουν και να αραιώνουν..

Λάθη που πρέπει να αποφεύγεις:

1. Μην τρίβεις τα μάτια σου! Αν το κάνεις συχνά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν πιο συχνά οι βλεφαρίδες σου.

2. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς τόσο συχνά mascara, ειδικά την περίοδο που οι βλεφαρίδες σου είναι αδύναμες και αραιές.

3. Μην χρησιμοποιείς παλιές mascara ή mascara που έχουν ξεραθεί, διότι έτσι ταλαιπωρείς περισσότερο τις βλεφαρίδες σου και κάνεις δύσκολότερη την αφαίρεση με το ντεμακιγιάζ.

4. Μην χρησιμοποιείς το ψαλιδάκι για το γύρισμα των βλεφαρίδων αφού έχεις βάλει ήδη mascara. Χρησιμοποίησε το μόνο στην αρχή για να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου. (Για να πετύχεις πιο εύκολα γυριστές βλεφαρίδες ζέστανε λίγο το ψαλιδάκι με το σεσουάρ σου)
Επίσης μην κάνεις συχνή χρήση με το ψαλιδάκι, διότι αδυνατίζει την τρίχα.

Λύσεις για όμορφες βλεφαρίδες:

1. Προσοχή στο ντεμακιγιάζ. Προτίμησε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών που είναι ιδιαίτερα απαλό με τις βλεφαρίδες σου, περιέχει βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία.
Προσπάθησε να απομακρύνεις κάθε φορά την mascara με απαλές και όχι βίαιες κινήσεις.
Κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ ματιών προσπάθησε να αφαιρέσεις το προϊόν με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω χωρίς να τα τρίβεις δεξιά-αριστερά.

2. Για να αποκτήσεις πιο πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, κάθε βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείς, άπλωσε στις βλεφαρίδες σου μετά το ντεμακιγιάζ, λίγο αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο με τη βοήθεια μιας μπατονέτας.

3. Για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο πυκνές αντικατέστησε τη χρήση mascara, κάνοντας απλά ένα περίγραμμα στα μάτια σου με ένα μαύρο μολύβι ή με eyeliner, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων.

4. Πριν τη χρήση της mascara χρησιμοποίησε μια ειδική βάση προστασίας για τις βλεφαρίδες που περιέχει βιταμίνες και τις προστατεύει.

5. Για επιπλέον φροντίδα μπορείς να αγοράσεις ένα προϊόν που βοηθά στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, όπως το Lash Plus (Sephora).

‘Ενα άρθρο που μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Μάσκαρα: Η βασίλισσα του Μακιγιάζ!

Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!
Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας