Μπλε, πράσινα, καστανά μάτια?
Πως να αναδείξω το χρώμα των ματιών μου? Τί σκιές μου ταιριάζουν?

Το χρώμα των ματιών σου παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε με το κατάλληλο μακιγιάζ να αναδείξεις και να τονίσεις το πιο όμορφο χαρακτηριστικό του προσώπου σου!
Πολλές φορές μπορεί να δοκιμάζεις σκιές με σκοπό να κολακέψεις το βλέμμα σου, όμως αντί να ενθουσιάσεις με το αποτέλεσμα, το βλέμμα σου δείχνει πιο θαμπό και άτονο! Αυτό συμβαίνει γιατί δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη απόχρωση που σε αναδεικνύει..

Η βάση για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει στηρίζεται στη θεωρία της χρωματολογίας!
Ας δούμε λοιπόν τους καλύτερους δυνατούς συνδιασμούς σκιών που ταιριάζουν ανάλογα με το χρώμα της ίριδας των ματιών σου:

Μπλε μάτια
Σου ταιριάζουν αποχρώσεις του καφέ, του πορτοκαλί, του βιολετί, του ροζ, του μωβ και γκρι-μπλε. Οι σκούρες σκιές και ιδιαίτερα η γκρι θα αναδείξουν ιδιαίτερα το χρώμα των ματιών σου.
Ιδανικό μακιγιάζ: smokey eyes ή soft smokey με γκρι σκιά!
Καλό θα ήταν να αφήσεις στην άκρη τις μπλε σκιές γιατί είναι δύσκολο να διακρίνεις πια απόχρωση σου ταιριάζει και κινδυνεύεις να κάνεις το βλέμμα σου θαμπό. Μια safe απόχρωση μόνο, που είναι ιδανική ιδίως για το καλοκαίρι είναι το τυρκουάζ.
Επίσης σε κολακεύουν αποχρώσεις όπως: χρυσό, μπρονζέ, ζεστά καφέ, κεραμιδί, χάλκινο, μελιτζανί, ροδακινί και κοραλλί.
Οπωσδήποτε μαύρη μάσκαρα και μαύρο περίγραμμα με μολύβι ή eyeliner.

Πράσινα μάτια
Σου ταιριάζουν αποχρώσεις του ροδακινί, κοραλί, καφέ, χρυσό, χάλκινο, μπρονζέ, μωβ, βιολεττί καθώς και το ροζ που κάνει ωραία αντίθεση με τα πράσινα μάτια!

Ιδανικό μακιγιάζ: smokey eyes με μωβ σκιά ή κόκκινα χείλη που θα κάνουν μια όμορφη αντίθεση με το χρώμα των ματιών σου που θα τονίσεις απλά με ένα eyeliner!
Απεύφυγε και εδώ τις αποχρώσεις του πράσινου γιατί είναι δύσκολο να διακρίνεις πια απόχρωση σου ταιριάζει και κινδυνεύεις να κάνεις το βλέμμα σου θαμπό.
Μαύρη ή μωβ μάσκαρα και καφέ ή μαύρο περίγραμμα με μολύβι ή eyeliner είναι ιδανικά!

 

 

Καστανά μάτια
Σου ταιριάζουν αποχρώσεις του χρυσού, μπρονζέ, ζεστά καφέ, λαδί, χακί, ροδακινί ,αλλά και το μπλε, το τυρκουάζ, τα πράσινα και γενικότερα όλες οι αποχρώσεις του δάσους, το δαμασκηνί, το μωβ, το ροζ, το βιολέ, το γκρι και το ασημί.
Το καλό με τα καφέ μάτια είναι ότι του ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις.
Προσοχή, όταν επιλέγεις αποχρώσεις του καφέ, θα πρέπει να είναι πάντοτε πολυ σκουρότερες από την ίριδα των ματιών σου για να κάνει ωραία αντίθεση και να δείχνει το βλέμμα σου πιο ζεστό.

Ιδανικό μακιγιάζ: Smokey eyes με λαδί ή χακί για ένα πιο ζεστό βλέμμα..
..αλλά και ασημί-γκρι ή γκρι μαύρη γωνία για ένα γοητευτικό βραδυνό look.

Για να κολακέψεις ιδιαίτερα το βλέμμα σου εφάρμοσε οπωσδήποτε μαύρο μολύβι ή eyeliner και μαύρη μάσκαρα!

 

 

Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!
Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας