Το σχολείο ξεκίνησε και το Spotify δημιουργεί την ιδανική playlist για μια αποδοτική σχολική ημέρα

Το Spotify δημιουργεί το απόλυτο μουσικό πρόγραμμα για την καλύτερη επίδοση των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

• Το Spotify συνδυάζει τα κατάλληλα τραγούδια με την κάθε ώρα της ημέρας για να βελτιώσει την επίδοση των μαθητών

• Τα κομμάτια Happy από τον Pharrell, Safe and Sound από τους Capital Cities και η κλασική μουσική του Ludovico Einaudi αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για μια αρμονική ημέρα μάθησης

Με εκατομμύρια παιδιά να επιστρέφουν και φέτος πίσω στα θρανία, το Spotify συνεργάστηκε με τη διακεκριμένη ψυχολόγο και ειδική ευημερίας Emma Kenny, για τον εντοπισμό του ιδανικού μουσικού προγράμματος για την βελτίωση της επίδοσης των μαθητών, από την έναρξη των μαθημάτων έως το τέλος της σχολικής ημέρας.

Με πάνω από το ένα τέταρτο των μαθητών (26%) να διαθέτουν smartphones, η μουσική είναι πλέον για πολλούς μέρος της σχολικής τους καθημερινότητας, όπως οι κασετίνες, οι σχολικές τσάντες και όπως ήταν κάποτε ο μαυροπίνακας.

Το Spotify συνεργάστηκε με την ψυχολόγο Emma Kenny – ειδική σε θέματα ευημερίας παιδιών και εφήβων, με πάνω από 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας με νέους – για να καθορίσει ποια από τα 100 πιο δημοφιλή κομμάτια παγκοσμίως στο Spotify είναι κατάλληλα κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Η ιδανική playlist, οργανωμένη σύμφωνα με τις ώρες της ημέρας και με βάση το σωστό ρυθμό, τους στίχους και τη συναισθηματική επίδραση των τραγουδιών, θα βοηθήσει τους μαθητές να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην τάξη.

Πριν το σχολείο
Η νοητική προετοιμασία για την επόμενη μέρα είναι το κλειδί για να αποφευχθεί η μαθησιακή υπερφόρτωση. Η ακρόαση μουσικής με γρήγορο ρυθμό που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και ανεβάζει τη διάθεσή σου, εξασφαλίζει ότι ξεκινάς την ημέρα με θετική προδιάθεση. Τραγούδια με πάνω από 80 κτύπους το λεπτό εξασφαλίζουν την άφιξη στο σχολείο με καλή διάθεση και ιδανική νοητική στάση για μάθηση.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Pharrell Williams – Happy
• Ed Sheeran – Sing

Μεταξύ των πρωινών μαθημάτων
Η εύληπτη και δημοφιλής μουσική μπορεί να κρατήσει τη διάθεσή θετική ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις επιδόσεις στα μαθήματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διανοητική λειτουργία βελτιώνεται, ενώ οι μαθητές ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη επιτυχία σε καταστάσεις υψηλής πίεσης έχοντας ακούσει πιασάρικα και χαρούμενα τραγούδια.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Disclosure – Lividup
• Sam Smith – Money on my mind

Μεσημεριανό
Η ώρα του μεσημεριανού γεύματος είναι ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση, ξεκούραση και επαναφόρτιση πριν το απόγευμα. Επιλέγοντας χαλαρωτική και ρυθμική μουσική απελευθερώνεται η ένταση και μεταβάλλεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, κάτι που προσφέρει τα ίδια οφέλη με το διαλογισμό, όπως αυξημένη παραγωγή σεροτονίνης και υψηλή συναισθηματική ενέργεια. Αυτό εξασφαλίζει ότι η απογευματινή επιστροφή στα μαθήματα σας βρίσκει ανανεωμένους και αναζωογονημένους.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Capital Cities – Safe and Sound
• Daft Punk – Revolution 909

Μεταξύ των απογευματινών μαθημάτων
Η ακρόαση μουσικής μεταξύ των απογευματινών μαθημάτων μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας. Οι γρήγορες μελωδίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μαθητική αυτενέργεια και αυξάνουν το ρυθμό εργασίας. Ακούστε μια playlist με ρυθμικά κομμάτια που σας γεμίζει θετική ενέργεια για να διασφαλίσετε ότι οι τελευταίες ώρες στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο είναι παραγωγικές.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Ben Pearce – What I Might Do
• Jake Bugg – Lightning Bolt

Βράδυ
Η χαλάρωση και η προετοιμασία για έναν καλό βραδινό ύπνο είναι το κλειδί για να αισθανθείτε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι: οι νέοι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, με τη μουσική αποδεδειγμένα να βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Τραγούδια με 50-80 κτύπους ανά λεπτό έχουν κατευναστική επίδραση, επιτρέποντας στον εγκέφαλο την εκμάθηση και απομνημόνευση νέων δεδομένων. Η μουσική έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και το στρες, το οποίο καθιστά την ακρόαση ορισμένων κομματιών ακόμη αποτελεσματικότερη για τη βελτίωση της διάθεσης.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Ben Howard – I Forget Where We Were
• John Legend – All of Me

Τέλος, έρευνες έδειξαν ότι η κλασική και τονωτική μουσική, με ρυθμό περίπου 60-70 κτύπους ανά λεπτό, μπορεί να έχει θετική επίδραση στα συναισθήματά μας όταν δεν είμαστε σε καλή διάθεση. Έτσι οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν μια ποικιλία μουσικών επιλογών για κάθε φορά που αισθάνονται λιγότερο θετικά για την επόμενη ημέρα μαθημάτων.

Προτεινόμενα Κομμάτια
• Ludovico Einaudi – I Giorni
• Andrew Bayer – Closing Act

Η Angela Watts, VP of Global Communications στο Spotify, σχολίασε: «Με εκατομμύρια μαθητές να ακούν και να μοιράζονται μουσική στο Spotify, είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς διαφορετικά είδη μουσικής μπορούν να τους βοηθήσουν να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους κάθε ώρα της ημέρας. Σε συνεργασία με την Emma Kenny, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να έχουν την κατάλληλη νοητική στάση, με μια μικρή βοήθεια από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες».

Η ψυχολόγος Emma Kenny, σχολιάζει: «Υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενα ερευνητικά δεδομένα που δείχνουν ότι η μουσική προσφέρει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων στους μαθητές, με κάποια τραγούδια να είναι πράγματι σε θέση να βελτιώσουν τόσο την ψυχική όσο και τη φυσική κατάσταση. Από παρακίνηση σε τόνωση της διάθεσης, το σωστό κομμάτι τη σωστή στιγμή μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία όσων επιστρέφουν στο σχολείο το προσεχές ακαδημαϊκό έτος».

Πριν το σχολείο: 8πμ – 9πμ
1. Pharrell Williams – Happy
2. Ed Sheeran – Sing

Μεταξύ των πρωινών μαθημάτων: 10πμ– 10:30πμ
3. Disclosure – Lividup
4. Sam Smith – Money on my mind

Μεσημεριανό: 12πμ – 1πμ
5. Capital Cities – Safe and Sound
6. Daft Punk – Revolution 909

Μεταξύ των απογευματινών μαθημάτων: 2μμ – 2:30μμ
7. Ben Pearce – What I Might Do
8. Jake Bugg – Lightning Bolt

Βράδυ: 5μμ-6μμ
9. Ben Howard – I Forget Where We Were
10. John Legend – All of Me

Τόνωση της διάθεσης
11. Ludovico Einaudi – I Giorni
12. Andrew Bayer – Closing Act

Αφήστε το σχόλιό σας