12 ώρες για την Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί στο Halles de Schaerbeek των Βρυξελλών, στις 9 Μαΐου 2013.

 

Το γεγονός αποτελεί μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και να υποστηρίξει με ουσιαστικό τρόπο μια σειρά από ελληνικές δράσεις. Η οργάνωση και διαχείριση της πρωτοβουλίας αυτής, γίνεται από μια ομάδα εθελοντών Βέλγων και Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι κατοικούν στις Βρυξέλλες.

Στην προωθητική μάλιστα καμπάνια βλέπουμε να συμμετέχει πλήθος καλλιτεχνών όπου αναφέρουν τι σημαίνει γι’ αυτούς Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά οι Γιάννης Πάριος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Δάντης, Μπάμπης Στόκας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Ελένη Δήμου, Γιώργος Μαργαρίτης,
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δήμητρα Παπίου, Πασχάλης, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Αγάθωνας, Imam Baildi και πολλές ακόμη προσωπικότητες και ηθοποιοί μιλούν για τη δικιά τους Ελλάδα.

 

Ελλάδα για μένα σημαίνει - Γιάννης Πάριος - Διονύσης Σαββόπουλος - Σταμάτης Κραουνάκης - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

 

Η πρώτη εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα», που έλαβε χώρα στο Halles de Schaerbeek, στις 16 Μαΐου 2012, συγκέντρωσε πάνω από 2.000 ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων (επιπλέον των 10.000 online θεατών που παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω web streaming), καθώς και σημαντική υποστήριξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 12.000€, τα οποία δόθηκαν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, έναν οργανισμό που ασχολείται με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η φετινή, δεύτερη έκδοση της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει έργα και ιδέες που προέκυψαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τις κρίσης και θα επικεντρώνεται σε ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, την Δημοκρατία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: ζωντανή ανάγνωση της Πολιτείας του Πλάτωνα, η οποία θα διαρκέσει 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί από 200 αναγνώστες, ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, debates βασισμένα στο θέμα της Δημοκρατίας «Democrazy», φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους ελληνικούς χορούς, παρουσιάσεις από τον Peter Economides, τον Georges Corraface, και άλλους διακεκριμένους καλεσμένους και το απόγευμα μία μοναδική συναυλία στην οποία μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν η mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας (αποτίοντας φόρο τιμής για την 150η επέτειο της γέννησης του K. Π. Καβάφη) και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας.

Η διοργάνωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω web streaming.
Οι επιλεγμένες φιλανθρωπικές δράσεις για το 2013 περιλαμβάνουν: το ελληνικό παράρτημα των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” (Medicines Sans Frontieres), την οργάνωση “Make-a-Wish” Ελλάδας, καθώς και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα www.12hoursforgreece.com.

Αφήστε το σχόλιό σας