Γιώργος Νταλάρας και Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγουδούν Απόστολο Καλδάρα

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,974ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
856ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχοντας ήδη ορίσει για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στην Νάουσα μία ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα και στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισαν λόγω της μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού να δώσουν ακόμη μία συναυλία στην πόλη της Νάουσας, την επόμενη βραδιά, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Νάουσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για τα 100 χρόνια απ’ την απελευθέρωση της πόλης της Νάουσας και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ν. Ημαθίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο συνθέτης κ. Κώστας Καλδάρας και την παρουσίαση η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια απ’ τα σημαντικά έργα του Απόστολου Καλδάρα, “Μικρά Ασία” και “Βυζαντινός Εσπερινός”, καθώς και παλιά κλασικά λαϊκά του συνθέτη.

Η εκδήλωση είναι ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την πόλη της Νάουσας, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα όπως και το εξωτερικό, αφού το θέμα της μικρασιατικής καταστροφής, το μουσικό έργο του Απόστολου Καλδάρα, αλλά και η μοναδική εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα για αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας, συνιστούν ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός.

Αφήστε το σχόλιό σας