New iPad
New iPad

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες του νέου tablet που παρουσίασε η Apple.

Μέσω ενός ειδικού event που έλαβε χώρα στο San Francisco, η Apple αποκάλυψε τελικά το νέο μέλος των συσκευών iPad. Με το λιτό όνομα…New iPad, ο Tim Cook, νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε όλα τα καινούρια στοιχεία του tablet computer, που είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Αρχικά, ανακοινώθηκε η νέα Apple TV που θα υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 1080p, ενώ θα φέρει καινούριο user interface που θα θυμίζει το iOS. O Tim Cook συνέχισε αναφέροντας ότι τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2011, πουλήθηκαν πάνω από 15.4 εκατομμύρια iPad, νούμερο το οποίο κρίνεται αστρονομικό, αν αναλογιστούμε ότι η οικονομία παγκοσμίως περνάει κρίση. Έπειτα, έκανε μια άτυπη σύγκριση των συσκευών με το μήλο, με αυτές των ανταγωνιστών, λέγοντας ότι κανείς από τους ανταγωνιστές τους δεν έχουν φτιάξει ένα προϊόν που να προσφέρει την ίδια εμπειρία με τα iPad.

Η ώρα του νέου iPad
Στα σημαντικά του event τώρα, τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής είναι δύο επίπεδα πιο πάνω από το iPad 2. Οι φήμες που ήθελαν το νέο iPad να έχει Retina Display βγήκαν αληθινές. Η οθόνη της συσκευής έχει ανάλυση 2048×1536 και πυκνότητα (pixel density) στα 264ppi (pixel ανά ίντσα). Το panel κλέβει πραγματικά την παράσταση, καθώς είναι μεγαλύτερης ανάλυσης ακόμα και από τις HD τηλεοράσεις. Για να καταλάβετε τη διαφορά, μια οθόνη με ανάλυση 1920×1080 έχει 1.000.000 λιγότερα pixels από την οθόνη του νέου iPad.

Ο επεξεργαστής A5X ενσωματώνει ένα τετραπύρηνο κύκλωμα γραφικών, το οποίο (σύμφωνα με την Apple) προσφέρει τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόδοση από το chip Nvidia Tegra 3. Αναφέρεται ότι έχει μεγαλύτερη μνήμη ακόμα και από τα PS3 και Xbox 360, ενώ παρουσιάστηκε και το Infinity Blade: Dungeons, το οποίο θα έχει HDR γραφικά. Η συσκευή φέρει την ίδια iSight κάμερα με αυτή του iPhone 4S, έχει όμως μέγιστη ανάλυση 5 Megapixels. Υποστηρίζει καταγραφή video 1080p, ενώ διαθέτει auto-focus, σύστημα αναγνώρισης προσώπων και αυτόματης έκθεσης.

To New iPad θα δέχεται φωνητικές εντολές όπως και το iPhone, ενώ από πλευράς πρωτοκόλλων ασύρματων δικτύων υποστηρίζει 4G LTE, 3G HSPA+, DC-HSDPA και 3G. Με πάχος 9.4 χιλιοστά και βάρος 635 γραμμάρια, είναι ελαφρώς πιο βαρύ και παχύ από το iPad 2. Η μπαταρία του New iPad φτάνει τις 10 ώρες αυτονομίας (9 ώρες για το μοντέλο με 4G).

Στο event παρουσιάστηκαν οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των εφαρμογών iWork και Garageband, ενώ το νέο iMovie θα υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 1080p. Τέλος, αποκαλύφθηκε η νέα εφαρμογή iPhoto. Είναι ένα application επεξεργασίας φωτογραφιών, στα χνάρια του Photoshop. Θα σας επιτρέπει να αναζητήσετε παρόμοιες φωτογραφίες με αυτές που έχετε στη βιβλιοθήκη σας, ενώ το sharing θα είναι πολύ εύκολο. Θα υποστηρίζει αρχεία έως και 19 Megapixel, ενώ όλες οι αλλαγές στις εικόνες σας θα είναι ορατές σε πραγματικό χρόνο. Δε λείπει βέβαια και το geotagging με δυνατότητα καταγραφής του καιρού της τοποθεσίας που τραβήξατε τη φωτογραφία.

to neo ipad

Τιμές, μοντέλα και κυκλοφορία
Η έκδοση του iPad 2 με 16GB μνήμης θα συνεχίσει να υπάρχει στην αγορά και θα πωλείται 100 δολάρια φθηνότερα σε σχέση με την παρούσα τιμή. Το New iPad θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 16GB, 32GB και 64GB αποθηκευτικού χώρου, με τις τιμές να ορίζονται στα 499, 599 και 699 δολάρια αντίστοιχα, για το Wi-Fi μοντέλο. Θα διατεθεί σε δύο χρώματα, αυτά του μαύρου και του λευκού και θα βρίσκεται στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων στις 23 Μαρτίου.

πηγή:gameworld.gr

Αφήστε το σχόλιό σας