Τα όμορφα καλοσχηματισμένα φρύδια συμβάλουν στην εκφραστικότητα του βλέμματος κάνοντας το να δείχνει πιο εντυπωσιακό και κολακεύουν την συνολική εικόνα του προσώπου μας!
Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να προσέξεις την εμφάνιση τους και να την επιμεληθείς προσωπικά!
Μάθε πρώτα λοιπόν ποιο σχήμα φρυδιών σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

 

 

 

 
Σχήματα Προσώπου:

Οβάλ πρόσωπο: Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου και το μήκος του ισούται με μιάμιση φορά το πλάτος του.

Κατάλληλο σχήμα: Φρύδια με ελαφρά ανοδική τάση στο τόξο του φρυδιού, μεσαίου πάχους. Σου δίνει ύψος και κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα!

 

 

Οβάλ μακρύ πρόσωπο: Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το οβάλ πρόσωπο με τη διαφορά ότι έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να είναι επίπεδα, να έχουν τάση προς τους κροτάφους και να μην είναι λεπτά. Σκοπός σου είναι να μειώσεις το ύψος του προσώπου σου.

 
Στρογγυλό πρόσωπο: Έχει μεγάλο πλάτος και μικρό ύψος. Δηλαδή, στρογγυλό μέτωπο, έντονα μάγουλα και φαρδύ πηγούνι.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να έχουν ανοδική τάση, χωρίς να παρουσιάζεται καμία καμπυλότητα, αλλά λίγο πιο έντονο τόξο στο κέντρο τους με μεσαίο πάχος. Τα φρύδια σου θα πρέπει να τελειώνουν λεπτά για να φεύγει η ψευδαίσθηση του όγκου στο πρόσωπο.

 

Τετράγωνο πρόσωπο: Έχει έντονες γωνίες στο μέτωπο και στην κάτω γνάθο. Παρουσιάζει μικρό ύψος και μεγάλο πλάτος.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να είναι λίγο παχιά και ανοδικά στο κέντρο ώστε να δώσουν ύψος στο πρόσωπο σου.

 

 

Τριγωνικό ανάποδο πρόσωπο( ή πρόσωπο με σχήμα καρδιάς):Έχει φαρδύ μέτωπο και μυτερό πηγούνι.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να έχουν ανοδική τάση με προέκταση προς τους κροτάφους και ελαφρά στρογγυλεμένο σχήμα ώστε να γλυκάνει το έντονα τριγωνικό σχήμα του προσώπου σου.

 

Τριγωνικό ή τραπεζοειδές ανάποδο πρόσωπο: Έχει στενό μέτωπο, φαρδιά μάγουλα και φαρδύ πηγούνι.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να έχουν ανοδική τάση με προέκταση προς τους κροτάφους.

 

 

 

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι: Έχει στενό μετωπό, φαρδιά μάγουλα και στενό πηγούνι.

Κατάλληλο σχήμα: Τα φρύδια σου πρέπει να είναι ελαφρά ανοδικά (σαν σε σχήμα φτερού) ώστε να ανοίξει το στενό σου μέτωπο.

Τώρα πάμε να φτιάξουμε το σχήμα τους:

Τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το σχήμα των φρυδιών σου είναι:
Ένα βουρτσάκι φρυδιών, ένα ειδικό ψαλιδάκι φρυδιών, ένα τσιμπιδάκι, ένα μολύβι φρυδιών ή μια σκιά φρυδιών, ένα πινέλο φρυδιών και μια διάφανη μάσκαρα φρυδιών.


Ακολούθησε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Χτένισε τα φρύδια σου με το ειδικό βουρτσάκι και κόψε με το ψαλιδάκι τις τρίχες που προεξέχουν.

Βήμα 2: Για να κάνεις σωστά την αποτρίχωση πρέπει να γνωρίζεις τα εξής:

1) Για να βρεις από πού πρέπει να ξεκινάνε τα φρύδια σου, ακούμπησε ένα μολύβι στην εξωτερική πλευρά της μύτης (όπως η ένδειξη A στη φωτογραφία) και αφαίρεσε με το τσιμπιδάκι σου τις τρίχες που βρίσκονται αριστερά, πριν από το μολύβι σου.
2) Τώρα κοιτώντας ευθεία στον καθρέφτη σου, τοποθέτησε το μολύβι σου (όπως η ένδειξη Β στη φωτογραφία). Το μολύβι σου θα πρέπει να ξεκινάει από την εξωτερική πλευρά της μύτης και να περνάει από το κέντρο της κόρης του ματιού. Έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις που θα πρέπει να βρίσκεται το τόξο του φρυδιού σου (δηλαδή το πιο ανοδικό του σημείο).
3) Τώρα το μολύβι σου θα πρέπει να ξεκινάει από την εξωτερική γωνία της μύτης και να περνάει ακριβώς στην εξωτερική γωνία των ματιών σου (όπως η ένδειξη C στη φωτογραφία). Έτσι θα σε βοηθήσει να καταλάβεις που θα πρέπει να τελειώνει το φρύδι σου.
4) Τώρα επανέλαβε τα ίδια βήματα και στο άλλο μάτι.

Tip: Αν πονάς αρκετά κατά την αποτρίχωση, δοκίμασε πριν την ξεκινήσεις, να περάσεις την περιοχή γύρω από τα φρύδια με ένα παγάκι!

Βήμα 3: Χρησιμοποίησε το μολύβι των φρυδιών ή τη σκιά φρυδιών για να γεμίσεις τα κενά και να διορθώσεις το σχήμα τους. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν χρειάζεται να βγάλεις κάποιες επιπλέον τρίχες για να διορθώσεις το σχήμα τους. Τέλος πέρασε μια στρώση από τη διάφανη μάσκαρα φρυδιών ώστε να δεις ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα!

Λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1) Μην αφαιρείς ποτέ τις τρίχες σου με την φορά που βγαίνουν αλλά πάντοτε από την αντίθετη.
2) Μην τραβάς ποτέ με το τσιμπιδάκι τις τρίχες από την άκρη, αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση της τρίχας για να μην σπάσουν.
3) Μην βγάζεις περισσότερες τρίχες από όσες χρειάζονται για να διορθώσεις το σχήμα τους. Οι τρίχες στα φρύδια μας δεν αναπτύσσονται πάντοτε στα σημεία που θέλουμε οπότε θα πρέπει να είσαι προσεκτική.
Αν δεν νιώθεις σίγουρη ότι μπορείς να αποτριχώσεις σωστά τα φρύδια σου, τότε απευθύνσου σε έναν ειδικό (αισθητικό ή make-up artist).

Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!
Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at]gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας