Μόλις προχτές μάθαμε το χρονοδιάγραμμα υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows 8 από τη Microsoft και ήδη ακούγεται έντονα ότι η εταιρεία ξεκίνησε από τώρα τη δημιουργία της επόμενης έκδοσης η οποία έχει την κωδική ονομασία Windows Blue.

 

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες TheVerge και ZDNet, το update θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2013, θα φέρει αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης (UI) και στην τιμολόγηση, ενώ η Microsoft θέλει να διασφαλίσει ότι θα είναι η έκδοση που θα εγκαταστήσουν όλοι, είτε προσφέροντας την σε μικρό κόστος είτε δωρεάν.

Παράλληλα, θα πιέσει τους developers να “γράφουν” εφαρμογές για την έκδοση Windows Blue σταματώντας να δέχεται στο Windows Store εφαρμογές γραμμένες για Windows 8!

Ακόμη, λέγεται ότι η Microsoft θα ακολουθήσει τη λογική λανσαρίσματος ενός μεγάλου update κάθε χρόνο, έτσι ώστε να παραμένει συνεχώς ανταγωνιστική απέναντι σε Apple και Google. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα. Πάντως, μοιάζει απόλυτα λογική μια τέτοια στροφή. Εσείς τι λέτε;

Πηγές: Techgear.gr | TheVerge | ZDNet
loading...
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ