Με αφετηρία τρεις συνθέσεις για τη διαστημική αποστολή «Rosetta», ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συμπληρώνει τον κύκλο με ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Ο διακεκριμένος και διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου κυκλοφορεί σύντομα (23/09) νέο κύκλο δημιουργιών, αφιερωμένο στη διαστημική αποστολή εξερεύνησης του «Rosetta».

Βραβευμένος με Όσκαρ, Χρυσό Λέοντα και βραβείο Μαξ Στάινερ. Χρισμένος από τη Γαλλία Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων και Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ένταξε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Blade Runner», «Chariots of Fire») στη λίστα των υποψήφιων 250 καλύτερων κινηματογραφικών συνθέσεων της εκατονταετίας. Η NASA του απένειμε την ύψιστη τιμή της με το Μετάλλιο Δημόσιας Συνεισφοράς. Προς τιμήν του, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του σε έναν αστεροειδή της Κύριας Ζώνης.

Ο Vangelis, όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής.

Αυτοδίδακτος μουσικός, απέθεσε τα πρώτα στίγματα του ταλέντου του με τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα των Forminx (επηρεάζοντας την ελληνική ποπ κουλτούρα) και των Aphrodite’s Child (διεθνώς).

Ένα μεγάλο μέρος από το δημιουργικό του κεφάλαιο έχει κατατεθεί στη μουσική για το κινηματογράφο («Blade Runner», «Chariots of Fire», «Alexander», «El Greco» κ.ά.) και στη μουσική για το διάστημα.

Ένα από τα γνωστότερα έργα του στην κατηγορία αυτή είναι η «Μυθωδία», η οποία συντέθηκε για να συνοδεύσει τη διαστημική αποστολή «2001: Οδύσσεια στον Άρη» και παρουσιάστηκε με μία μεγαλοπρεπής παράσταση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Πρωτότυπες μουσικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου επιλέχθηκαν και για να συντροφέψουν την αποστολή «Ήρα» (Τζούνο) και εσχάτως την «Rosetta», την πρώτη ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη.

Με αφετηρία τρία ορχηστρικά κομμάτια για το πλαίσιο της «Rosetta», ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συμπληρώνει τον προκείμενο συνθετικό κύκλο. Τοιουτοτρόπως, σηματοδοτείται μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου από την Decca.

Vangelis Papathanasiou - Βαγγέλης Παπαθανασίου - Rosetta cover - Hit Channel

Οι τίτλοι των τραγουδιών

 1. Origins (Arrival)
 2. Starstuff
 3. Infinitude
 4. Exo Genesis
 5. Celestial Whispers
 6. Albedo 0.06
 7. Sunlight
 8. Rosetta
 9. Philae’s Descent
 10. Mission Accomplie (Rosetta’s Waltz)
 11. Perihelion
 12. Elegy
 13. Return to the Void

Αφήστε το σχόλιό σας