Ο Τάκης Αντωνιάδης είναι ένας από τους σπάνιους τραγουδιστές που έχει βγάλει το ελληνικό μουσικό στερέωμα, με τις επιλογές του να τον χαρακτηρίζουν ως… το No1 Έλληνα pop star!

Τάκης Αντωνιάδης. Ένας Έλληνας τραγουδιστής των περασμένων δεκαετιών που με τις επιλογές του πρέπει να περάσει στη, με την καλή έννοια του όρου, cult μουσική ιστορία. Ποια είναι όμως η διαδρομή του και τι έκανε για να του αφιερωθεί αυτό εδώ το άρθρο;

Ο Τάκης Αντωνιάδης έγινε ευρέως γνωστός κατά τη διάρκεια των 60΄s με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds», όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής. Οι επιτυχίες τους έφεραν βεβαίως το χρώμα της εποχής, με μία από τις  μεγαλύτερες να είναι το πασίγνωστο «Απόψε σε θέλω». Αρκετά από τα τραγούδια του γκρουπ αποτελούσαν κάποιες πρωτότυπες διασκευές.

Με το πέρασμα του χρόνου η μουσική μπάντα χώρισε τους δρόμους της, με το frontman Τάκη Αντωνιάδη να ακολουθεί σόλο καριέρα και να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλους τους…  ποπ σταρ του 1980. Ο λόγος γίνεται εξαιτίας του άλμπουμ του «Τα χρόνια της σιωπής», ένα βινύλιο των 33½ στροφών, που κυκλοφόρησε το 1989.

Ένας δίσκος με τραγούδια «ένα κι ένα», καθώς το κοινό πήρε μία γεύση από ονόματα όπως οι «Roxette», ο George Harisson των «Beatles», ο Bill Medley και η Jennifer Warnes, ο Mr… «RickRoll» Rick Astley, o Lionel Richie και πολλοί άλλοι.

Όχι, οι προαναφερόμενοι δε συμμετείχαν στην εν λόγω δουλειά με κάποιο ντουέτο ή κάτι παρόμοιο, αλλά πήραν μέρος με… τα τραγούδια τους!  Ο Τάκης Αντωνιάδης συγκέντρωσε σε ένα δίσκο τις μεγαλύτερες ποπ, κατά κύριο λόγο, επιτυχίες της διεθνούς μουσικής σκηνής, τις διασκεύασε στην ελληνική γλώσσα και δημιούργησε μία δουλειά που μόνο… απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει.

«Τα χρόνια της σιωπής» περιείχαν τις εξής διασκευές:

Πλευρά Α΄

  • Αμερικάνος («Americanos» – Holly Johnson)
  • Ό,τι πεις εσύ («You got it» – Roy Orbison)
  • Θέλει χορό πολύ («She wants to dance with me» – Rick Astley)
  • Τα χρόνια της σιωπής («In the living years» –  Mike and the Mechanics)
  • Τόσες καρδιές («Too many broken hearts» – Jason Donovan)

Πλευρά Β΄

  • Είναι σκληρή («The Look» – Roxette)
  • Στ΄όνειρό μου χθες («Ballerina Girl» – Lionel Richie)
  • Δεν θα σ΄αρνηθώ ποτέ («Never Gonna Give You Up» – Rick Astley)
  • Πάντα μαζί («The Time of my Life» (Dirty Dancing) – Bill Medley & Jennifer Warnes)
  • Πάλι χθες («Got my Mind Set on You» – George Harisson)

Στην ελληνική έκδοση του ξακουστού «The Time of my Life» τη θέση της Jennifer Warnes πήρε η Μπέσσυ Αργυράκη.

Η δεκαετία του 1980 χαρακτηρίστηκε σε πολλούς τομείς από την πρώτη μέχρι την τελευταία ως cult, με τον Τάκη Αντωνιάδη και «Τα χρόνια της σιωπής» να κατέχουν μία ξεχωριστή θέση.

Εμείς σας αφήνουμε με τρία από αυτά τα τραγούδια.

1) Δεν θα σ΄αρνηθώ ποτέ («Never Gonna Give You Up» – Rick Astley)

2) Πάντα μαζί – συμμετέχει η Μπέσσυ Αργυράκη («The Time of my Life» (Dirty Dancing) – Bill Medley & Jennifer Warnes)

And last but not least…

3) Είναι σκληρή («The Look» – Roxette)

Credits to beloved «Tsollatos» με τις beloved ανακαλύψεις του!

Loading...
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ