Το Facebook ισχυρίζεται ότι μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο του ποιος μπορεί να βλέπει τους χρήστες με τους οποίους είσαι φίλος, ωστόσο όπως αποδεικνύει η Irene Abezgauz, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντος της Quotium, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα.

Αιτία είναι ένα κενό ασφαλείας στη λειτουργία ‘People You may Know’ του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους να βλέπουν τους φίλους σου.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook και να σου στείλει αίτημα φιλίας. Ακόμα και αν δεν το δεχτείς, το People You May Know θα αρχίσει να του προτείνει ανθρώπους που ενδεχομένως να γνωρίζει και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο ακόμα και αν έχεις θέσει τη λίστα των φίλων σου ‘Private’, οι φίλοι σου έχουν με τη σειρά τους και τις δικές τους λίστες ιδιωτικές και δεν έχεις αλληλεπιδράσει ποτέ μαζί τους.

Η απάντηση της Facebook για όλα αυτά είναι ότι δεν αποκαλύπτεται η πλήρης λίστα των φίλων σου (αλλά περίπου ένα 80%)…

πηγή

loading...
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ