Ο Μίμης Πλέσσας από το πιάνο και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου από την ερμηνεία και τις ενορχηστρώσεις θα χαρίσουν μία βραδιά φτιαγμένη από άσβεστες επιτυχίες.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου οδηγούν τις κοινές παραστάσεις τους στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ο αειθαλής μουσικοσυνθέτης που εμφύσησε μελωδίες στην καρδιά των αξέχαστων έγχρωμων μιούζικαλ του ’60. Είναι ο εμπνευστής των επόμενων γενεών, ο εμπνευστής του ιστορικού «Δρόμου», του εμπορικότερου – κατ’ ευφημισμόν – δίσκου της ελληνικής δισκογραφίας και εκατοντάδων ακόμα τραγουδιών με ανεξίτηλη στάμπα στο χρόνο.

Ο ίδιος δε λησμονεί ούτε τη φύση του πιανίστα ούτε αυτή του καθοδηγητή, του σημαντικότερου καθήκοντος όσων ενασχολούνται με τις τέχνες.

Ο Μαυρίκιος Μαυρίκιος είναι μία από τις φωνές που απολαύουν της εμπιστοσύνης του κορυφαίου συνθέτη, σε μία μουσική συνύπαρξη που φέρνει κοντύτερα τις γενεές και μετρά ήδη δύο έτη πορείας.

Η συνένωση της εμπειρίας ενός δημιουργικού κεφαλαίου όπως ο Μίμης Πλέσσας και της «δίψας» ενός νέου καλλιτέχνη όπως ο Μαυρίκιος Μαυρικίου δεν υπακούει σε νόρμες και κανόνες. Στον αντίποδα, εκπλήσσει φέρνοντας στο προσκήνιο τον νεαρότερο.

(Εξ)οπλισμένος τον απαραίτητο σεβασμό και το κατάλληλο θάρρος, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ενορχηστρώνει και ερμηνεύει κλασικά, διαχρονικά και ανεξίτηλα τραγούδια από το πολυπληθές έργο του Μίμη Πλέσσα.

«Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι», «Οι Θαλασσιές Σου Χάντρες», «Μέθυσε Απόψε Το Κορίτσι Μου», «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία» κ.ά.

3 + 10 «Διασκευές» που συμπεριελήφθησαν σε έναν ομότιτλο δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τη Minos EMI.

Το ίδιο διάστημα, ο Μίμης Πλέσσας με το Μαυρίκιο Μαυρικίου στο πλευρό του ταξίδεψαν με τις «Διασκευές» στις αποσκευές τους σε πολλούς και διαφορετικούς σταθμούς ανά τη χώρα, τυγχάνοντας της ζεστής υποδοχής των θεατών.

Μαζί τους βρέθηκαν και ξεχωριστοί προσκεκλημένοι, όπως ο Τάσος Χαλκιάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ηρώ Σαΐα, η Ελένη Καρακάση η Εύη Σιαμαντά, αλλά και η Μαίρη Λίντα με το Δάκη.

Ένα μουσικό οδοιπορικό γεμάτο όμορφες εικόνες και χειροκροτήματα που ρίχνει αυλαία σε έναν επιβλητικό χώρο με το δικό του ιδιαίτερο παρελθόν.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Μίμης Πλέσσας από το πιάνο και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου από την ερμηνεία και τις ενορχηστρώσεις θα παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, χαρίζοντας σε όσους παρευρεθούν μία βραδιά αποκλειστικά φτιαγμένη από άσβεστες επιτυχίες.

Συμμετέχουν ο Δάκης και η Ηρώ Σαΐα, ενώ συνοδεύει μουσικά και η Ορχήστρα των Αισθήσεων. Για τα κείμενα και την επιμέλεια του προγράμματος μεριμνά η Λουκίλα Καρρέρ  Πλέσσα.

Πληροφορίες – Εισιτήρια

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλη

Ώρα έναρξης: 21:00
Ώρα προσέλευσης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 10€
Πώληση κατά την είσοδο: 12€

Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Αφήστε το σχόλιό σας