3+10 «Διασκευές» κλασικών τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα που δεν έχουν εποχές, ερμηνεύει και ενορχηστρώνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του αδιάκοπου αγώνα, της ισχυρής θέλησης και φυσικά του ταλέντου που δεν έπαψε ποτέ να κυνηγά τα όνειρά του.

Οι κόποι του νεαρού καλλιτέχνη έχουν ευοδώσει καρπούς με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, το μουσικό συγχρωτισμό με τον κορυφαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Μία πολύ όμορφη συνύπαρξη που απαριθμεί σχεδόν δύο έτη «ζωής».

Ο πολυβραβευμένος και διακεκριμένος Μίμης Πλέσσας είναι ο δημιουργός που έδωσε με τις συνθέσεις του ζωντάνια και πάθος στα θρυλικά έγχρωμα μιούζικαλ (και όχι μόνο) του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου.

Είναι οι μελωδίες που συνοδεύουν ακόμη και τις νέες γενιές, είναι ο δρόμος τους, ο ιστορικός «Δρόμος»˙ ο εμπορικότερος (όπως φημίζεται) δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας. Είναι ο εμπνευστής μισής χιλιάδας τραγουδιών, όπου πάρα πολλά από αυτά έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο χθες, στη μνήμη, στην ιστορία και παραμένουν διαχρονικά.

Ο Μίμης Πλέσσας δε λησμονεί ούτε τη φύση του πιανίστα ούτε το ιερότερο «καθήκον» κάθε καταξιωμένου καλλιτέχνη: Την καθοδήγηση, στήριξη και ανάδειξη νεότερων και ελπιδοφόρων φωνών.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ορμώμενος από το «κεφάλαιο» του Μίμη Πλέσσα στην εγχώρια μουσική πραγματικότητα, προσεγγίζει ένα δείγμα από το πολυπληθές έργο του μουσουργού. Με περίσσια τόλμη και απέραντο σεβασμό διασκευάζει, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει μερικά από τα κλασικότερα έργα του Μίμη Πλέσσα.

3 + 10 «Διασκευές» σε τραγούδια που πεισματικά δεν ακουμπά ο χρόνος, «τραγούδια που δεν έχουν εποχές».

Ο δίσκος «ανοίγει» με το «Μαγικό κόσμο του Μίμη Πλέσσα», ένα ορχηστρικό medley από πασίγνωστα τραγούδια του μαέστρου.

Ακολουθούν μεγάλες επιτυχίες που γνωρίσαμε από τους Γιάννη Πουλόπουλο, Δημήτρη Χορν, Τόλη Βοσκόπουλο, Τζένη Βάνου, Ρένα Βλαχοπούλου και Γιάννη Κούτρα, τις οποίες επανεκτελεί άψογα ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

«Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι», «Οι Θαλασσιές Σου Χάντρες», «Μέθυσε Απόψε Το Κορίτσι Μου», «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία» κ.ά.

Δημιουργίες σε στίχους που έχουν γράψει σημαντικοί στιχουργοί και «θεατράνθρωποι», όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Άκος Δασκαλόπουλος, Γιάννης Δαλιανίδης, Κώστας Πρετεντέρης και Ηλίας Λυμπερόπουλος.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κυριεύει ολοκληρωτικά τις «Διασκευές» με την ταυτότητα της ευαίσθητης ερμηνείας του και την αίσθηση λυρικής κλάσης που διαπερνά τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις.

Συνοδεύει η εικοσαμελής «Ορχήστρα των Αισθήσεων».

Το άλμπουμ «Διασκευές» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

 1. Ο Μαγικός Κόσμος Του Μίμη Πλέσσα
 2. Στιγμές
 3. Δε Λέω Στους Φίλους Την Αλήθεια
 4. Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι
 5. Όλα Δικά Σου Μάτια Μου
 6. Γλυκά Πονούσε Το Μαχαίρι
 7. Μέθυσε Απόψε Το Κορίτσι Μου
 8. Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία
 9. Απόψε Κάποιος Θα Χαθεί
 10. Το Φεγγάρι Πάνωθέ Μου
 11. Έχω Στενάχωρη Καρδιά
 12. Οι Θαλασσιές Σου Οι Χάντρες
 13. Τραγούδια Που Δεν Έχουν Εποχές

Μίμης Πλέσσας και Μαυρίκιος Μαυρικίου περιοδεύουν ανά την Ελλάδα με όχημα τις «Διασκευές».

Στις παραστάσεις τους συνδράμουν ως καλεσμένοι η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ηρώ Σαΐα, η Ελένη Καρακάση, η Εύη Σιαμαντά, όπως επίσης σε ρόλο αφηγητή ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς.

Αφήστε το σχόλιό σας