Τέσσερα έτη συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα όπου ο Παντελής Παντελίδης εισήλθε επίσημα στη δισκογραφία, καταγράφοντας την πιο αναπάντεχη διαδρομή.

Όταν πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 19 Ιουλίου 2012, ο Παντελής Παντελίδης άρχιζε την καριέρα του με κάθε επισημότητα κανείς δε φανταζόταν την εξέλιξή του.

Εκείνος ο τραγουδιστής που είχε ελκύσει την προσοχή του κοινού μέσα από τα τραγούδια που ο ίδιος έγραφε και δημοσίευε στο YouTube έμελλε να χαρακτηριστεί ως «φαινόμενο».

Φαινόμενο, όχι μόνο για τον ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε και καθιερώθηκε στη μουσική πραγματικότητα. Φαινόμενο για την τεράστια επιτυχία που τον ακολούθησε, διαψεύδοντας όσους τον είχαν θεωρήσει έναν άλλον «διάττοντα αστέρα».

Ο «αστέρας» του Παντελή Παντελίδη δεν προσγειώθηκε ξανά στη «γη». Αντιθέτως, εκτοξεύθηκε μόνιμα στα ουράνια για να δώσει τεράστιες διαστάσεις στο μύθο του. Από εκεί, πλέον, θα συντροφεύει όσους τον αγάπησαν τόσο ως καλλιτέχνη όσο και ως άνθρωπο.

Παρόλο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε τέσσερα έτη παρουσίας στη δισκογραφία…

Στις 19 Ιουλίου 2012, ο Παντελής Παντελίδης κυκλοφορεί επίσημα το παρθενικό του single, εγκαινιάζοντας έτσι την πολύ-πλατινένια συνεργασία του με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της χώρας, τη Minos EMI.

Το περίφημο «Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω» έγινε το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης εκείνου του καλοκαιριού, ακούστηκε παντού, τραγουδήθηκε από όλους.

Μαζί δημοσιεύθηκε και το πρώτο video clip του Παντελή Παντελίδη, το οποίο συνόδευε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Όσα ακολούθησαν έχουν γίνει πια μία ιστορία με επιτυχία, λάμψη, αγάπη και – εν τέλει – με δάκρυ. Όχι μόνο ιστορία προς αφήγηση αλλά και ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.

Μία ιστορία που εξακολουθεί να γράφεται ακόμη με αυτή τη συγκυρία.

Το «Θυμάμαι», το τελευταίο τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε ο Παντελής Παντελίδης χωρίς ωστόσο να προλάβει να μας το χαρίσει ο ίδιος, καταρρίπτει κάθε προηγούμενη επίδοση.

Το «Θυμάμαι» βρίσκεται στις 6 εκατομμύρια προβολές μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες κυκλοφορίας και (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) διατηρεί την πρώτη θέση των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στο ελληνικό ρεπερτόριο.

IFPI airplay - Παντελίδης - Θυμάμαι - Hit Channel

Τελικά, όπως αποτυπώνεται διαχρονικά, οι «μύθοι» έχουν θέση στη Γη ή κάποιο «παιχνίδι» των συμπτώσεων τους θέλει να τους θυμόμαστε στο απόγειο της δόξας τους;

Διαβάστε ακόμα:
Ο Παντελής Παντελίδης καλλιτέχνης της χρονιάς στα VMA 2016.
Το τελευταίο αφιέρωμα στο «φαινόμενο» του Παντελή Παντελίδη.
– «Θυμάμαι», ακούστε το τελευταίο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας