Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο μεταφέρουμε όσο πιο δυνατά γίνεται το μήνυμα ότι «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Πόσες φορές ακόμη θα έχετε την υπέρτατη ευκαιρία να απολαύσετε σε μία εμπειρία ζωής στην ίδια σκηνή μία πλειάδα σπουδαίων συνθετών και ερμηνευτών όπως είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Βιτάλη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μανώλης Μητσιάς;

Ειδικά όταν θα συνοδεύονται από το Μίλτο Πασχαλίδη την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και την Ηρώ Σαΐα;

Σίγουρα, όχι πολλές. Αν όχι, αυτή θα είναι η μοναδική φορά.

Οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας συναθροίζονται με τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου για έναν «ιερό» σκοπό, εκπληρώνοντας τον ανώτατο ρόλο ενός καλλιτέχνη: Την προσφορά και την ανταπόδοση στον κόσμο.

Η «οικονομική κρίση» δεν αντικατοπτρίζει αριθμούς αλλά ψυχές.

Η φράση «οικονομική κρίση» έχει αποδράσει από τα λήμματα και τα βιβλία. Η ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία έτη έχει αποκτήσει βαθιά ριζωμένες προεκτάσεις στα ενδότερα της κοινωνίας. Στην καθημερινότητα, στην οικογένεια και τον άνθρωπο. Και το μέλλον παραμένει θολό και αβέβαιο…

Η λέξη «κρίση» κρίνεται ανεπαρκής για να περιγράψει και να συνοψίσει τα συνεπακόλουθα των αντιξοοτήτων που μας ασφυκτιούν. Πώς θα γινόταν να το διαπράξει, άλλωστε, όταν είναι ομόηχη με μία παντελώς αντίρροπη συγκυρία; Πώς θα γινόταν η ανθρώπινη ζωή να μπει σε καθεστώς «κρίσης»; Πώς θα μπορούσε η ζωή να χαρακτηριστεί με αβάσταχτη ελαφρότητα ως ένα κυκλικό φαινόμενο, ως μία φάση που θα ξεπεραστεί μακροπρόθεσμα χωρίς συνέπειες;

Ως απόρροια των οικονομικών εξελίξεων την τελευταία εξαετία, η επιβίωση έχει γίνει από σκληρή μάχη έως αδύνατη για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα. Το νούμερο δεν είναι επ’ ουδενί λόγω υπερβολικό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της diaNEOsis το 15% του ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από το ακραίο όριο της φτώχειας. Οι εκθέσεις της Eurostat συμπληρώνουν σοκαριστικά την αδυσώπητη εικόνα: 3.829.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Ελλάδα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Νούμερα που δεν είναι ψυχροί αριθμοί, αλλά αντικατοπτρίζουν ισάριθμες ανθρώπινες ψυχές.

Κι ενόσω τα προβλήματα οξύνονται και παρουσιάζονται διαρκώς νέες καταστάσεις που απαιτούν την ευαισθητοποίησή μας, όπως είναι το προσφυγικό, το μόνο αντίδοτο που μπορεί να λειάνει τις αντιξοότητες είναι αποκλειστικά η ανθρώπινη (συν)εισφορά.

«Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο η ανθρώπινη υπόσταση δίνει το πιο ηχηρό μήνυμα της έμπρακτης στήριξης και αλληλοβοήθειας για την αποκατάσταση της τρωθείσας αξιοπρέπειας.

Με κοινό όραμα την αλληλεγγύη, οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και διαθέτουν την καλλιτεχνική φύση τους στην υπηρεσία του σκοπού αυτού, σε μία τοποθεσία λίκνο του πολιτισμού και των ιδεωδών.

Με πυξίδα τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, τραγούδια σημαντικά, αγαπημένα και με ιδιαίτερη σημασία τα οποία έντυσαν με στίχους κορυφαίοι στιχουργοί και ποιητές, όπως οι Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά., οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας θα αφήσουν το στίγμα τους σε μία γιορτή που θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη σε όσους την παρακολουθήσουν.

Μία πραγματική εμπειρία ζωής συντεθειμένη από τραγούδια που η πλειονότητά τους άρχισε το ταξίδι από τον κινηματογράφο και το θέατρο και στην εξέλιξη της ιστορίας απέκτησε αυτούσια οντότητα και μετετράπη σε σημείο αναφοράς και επιρροής στο μουσικό γίγνεσθαι.

Ο σκοπός της κορυφαίας αυτής συνάθροισης (και πιθανώς ανεπανάληπτης) παραμένει ανυπέρβλητος. Με ένα συμβολικό εισιτήριο των 5€ κατά την προπώληση, των 7€ την ημέρα της συναυλίας και συγχρόνως με την παράδοση τροφίμων μένουμε μακριά από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και μεταφέρουμε το μήνυμα ότι «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016
Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Ώρα έναρξης: 21:00
Ώρα εισόδου: Από 19:00

Συμμετέχουν οι (με αλφαβητική σειρά):
Χάρις Αλεξίου
Ελένη Βιτάλη
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Σταμάτης Κραουνάκης
Μανώλης Μητσιάς
Γιώργος Νταλάρας
Μίλτος Πασχαλίδης
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Ηρώ Σαϊα

Τη δεκαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Μία παραγωγή της Minos EMI.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων στη διεύθυνση: www.viva.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αφήστε το σχόλιό σας