Τα Ημισκούμπρια θα βρεθούν ως support group στο πλευρό του Schooly D, του πρώτου gangsta rapper!

Ο πρώτος gangsta rapper, ο καλλιτέχνης που αν δεν υπήρχε δε θα είχαν ακολουθήσει (όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι…) οι N.W.A, οι Wu-Tang Clan και όλη η Death Row Records, έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Fuzz Club για μία σπάνια εμφάνιση στην Αθήνα! 

Ο Schoolly-D (Jesse Weaver Jr) είναι από τους πρωτοπόρους old school rappers της δεκαετίας του ’80, μαζί με τους Run DMC, Public Enemy, Beastie Boys και LL Cool J. Ξεπήδησε από τη hip hop σκηνή της Philadelphia και ακόμα και σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της, και όχι μόνο του hip hop.

Στο Schoolly-D ανήκει και το πρώτο gangsta rap κομμάτι που γράφτηκε ποτέ, το “P.S.K. What Does It Mean?” (1986). Το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει στη 34η θέση, ανάμεσα στα 100 σημαντικότερα hip hop tracks όλων των εποχών ενώ έχει «σαμπλαριστεί» από δεκάδες hip hop / r’n’b κομμάτια.

Οι στίχοι του Schoolly-D έχουν έντονο ρεαλισμό ενώ τον τίτλο του πρώτου gangsta rapper κατέκτησε δικαιωματικά καθώς ήταν ο πρώτος που μίλησε με τους στίχους του για θέματα ωμής βίας, αστυνομικών συμπλοκών με gansta rappers, σεξουαλική βία και άλλα …αγαπημένα θέματα του hip hop των 90s και μετά.

Το στυλ που τον καθιέρωσε, δεν το ακολούθησε μετά τη δεκαετία του ’80, καθώς επικεντρώθηκε περισσότερο σε θεματολογία από τον Αφρο-αμερικάνικο τρόπο ζωής και της κουλτούρας του, ενώ αναμείχθηκε και στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο καθώς έδωσε κομμάτια του σε πολλές ταινίες του Abel Ferrara!

Δισκογραφία του Schoolly-D

Studio albums
1986: Schoolly-D (“Somewhere In The Land Of No Rap”)
1987: Saturday Night – The Album
1988: Smoke Some Kill
1989: Am I Black Enough for You?
1991: How a Black Man Feels
1994: Welcome to America
1995: Reservoir Dog
2000: Funk ‘N Pussy
2010: International Supersport

Compilations
1987: The Adventures of Schoolly D
1995: The Jive Collection, Vol. 3
1996: A Gangster’s Story: 1984-1996
2000: Best on Wax (5 Years of Schoolly-D)
2003: The Best of Schoolly-D

Ο Schoolly-D θα έρθει στην Αθήνα μαζί με τον αυθεντικό DJ του, το θρυλικό DJ CODE MONEY και θα χαρίσουν στο Αθηναϊκό κοινό μια μοναδική βραδιά, γεμάτη δύναμη, εκκωφαντικό μπάσο, καταιγιστικό rap και εντυπωσιακά σκρατσαρίσματα απ’τον Code Money!

Μαζί του θα βρίσκονται οι Cypress Junkies, το δίδυμο των Cypress Hill και Beat Junkies, ενώ ως support group θα εμφανιστούν το πολυαγαπημένο συγκρότημα των Ημισκούμπρια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
FUZZ Live Music Club, Αθήνα

loading...
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry