Η Taylor Swift βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος καλλιτέχνης για το 2014 στον πλανήτη αφήνοντας πίσω της ονόματα όπως οι AC/DC, Michael Jackson και Pink Floyd!

Η IFPI, η διεθνής ομοσπονδία των δισκογραφικών εταιρειών, απένειμε στην Taylor Swift τον τίτλο του Παγκοσμίου Καλλιτέχνη της χρονιάς! Ο καθιερωμένος ετήσιος θεσμός βραβεύει τον κορυφαίο καλλιτέχνη κάθε έτους βάσει του συνδυασμού των φυσικών πωλήσεων, των downloads και των αναπαραγωγών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το καινούριο άλμπουμ της Taylor Swift με τίτλο «1989» που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Οκτώβριο έχει πουλήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 8,6 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει βρεθεί στο No1 του Billboard 200 Chart για 11 μη συνεχόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, η 25χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει ήδη «δώσει» στη λίστα Hot 100 του Billboard δύο singles που κατέκτησαν την πρώτη θέση της, τα «Blank Space» και «Shake It Off».

Οι One Direction, στους οποίους δόθηκε ο τίτλος για το 2013, βρέθηκαν φέτος δεύτεροι στα σχετικά αποτελέσματα της IFPI. Ο τελευταίος δίσκος τους «Four» κατέκτησε το Billboard 200 και η Βρετανο-ιρλανδική πεντάδα έγινε το πρώτο γκρουπ που είδε τα 4 πρώτα άλμπουμ του στην κορυφή του Αμερικανού Album Chart.

Τρίτος ο επίσης Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ed Sheeran. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «X», μάλιστα, ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες αναπαραγωγές της προηγούμενης χρονιάς.

Το soundtrack του «Frozen» θα ήταν κανονικά στο Νο1 της IFPI αλλά…

Ο παγκόσμιος καλλιτέχνης της χρονιάς προέκυψε μέσα από τον υπολογισμό των πωλήσεων των δίσκων και των singles του – συμπεριλαμβανόμενου CD, βινυλίου και ψηφιακών πωλήσεων και την καταμέτρηση των streams και των προβολών στα video clip.

Επιλέξιμοι στη λίστα της IFPI είναι αποκλειστικά οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες . Εάν λοιπόν το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Frozen» (σ.σ. «Ψυχρά κι Ανάποδα» όπως προβλήθηκε στην Ελλάδα) είχε ηχογραφηθεί από έναν καλλιτέχνη είτε συγκρότημα, οι πωλήσεις και οι αναπαραγωγές ήταν τόσες που αρκούσαν για να φτάσουν στο Νο1 της IFPI αυτόν τον – οποιοδήποτε – καλλιτέχνη. Στην πραγματικότητα συμμετείχαν οι Demy Lovato, Kristen Bell, Idina Menzel και άλλοι…

Η επικεφαλής της IFPI, Francis Moore, μετέφερε τα συγχαρητήριά της στην Taylor Swift και δήλωσε ότι της αξίζει το αποτέλεσμα καθώς είναι μία ταλαντούχα ερμηνεύτρια που δουλεύει σκληρά και έχει μία καταπληκτική ικανότητα να συνδέεται με το κοινό σε όλο τον κόσμο. Συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό το βραβείο της IFPI αντανακλά την παγκόσμια δημοτικότητα των καλλιτεχνών  μέσω των ποικιλόμορφων τρόπων με τους οποίους προτιμούν οι ακροατές στις ημέρες μας να ακούν μουσική».

Η απονομή του βραβείου στην Taylor Swift πραγματοποιήθηκε στην O2 Arena του Λονδίνου  τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των προβών για την προσεχή εμφάνισή της στα «The Brit Awards»!

Ολόκληρη η λίστα των 10 κορυφαίων καλλιτεχνών παγκοσμίως της IFPI για το 2014

1. Taylor Swift
2. One Direction
3. Ed Sheeran
4. Coldplay
5. AC/DC
6. Michael Jackson
7. Pink Floyd
8. Sam Smith
9. Katy Perry
10. Beyoncé

Αφήστε το σχόλιό σας