Μετά από 20 χρόνια έπαιξαν το Eurochild 

Ο Massive Attack επιτίθενται στους υποστηριχτές του Brexit.

Πιο συγκεκριμένα ο frontman του συγκροτήματος, Robert Del Naja, από τη συναυλίας τους, στο British Summer Time Festival, στο Hyde Park,  μίλησε με «σκληρά» λόγια για να δείξει την δυσαρέσκειά του σε όσους ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ως γιοι μεταναστών, είμαστε και οι δύο πολύ απογοητευμένοι από την σκ@τένια κατάσταση», είπε, αναφερόμενος τόσο στον ίδιο όσο και στο άλλο μέλος των Massive Attack, Grant Marshall.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να πέσουν θύματα της λαϊκίστικης σκατοκατάστασης που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μισαλλόδοξους και ρατσιστές να μας πάνε πίσω σε αυτή την κατάσταση. Είναι σκατά».

Το δημοφιλές ντουέτο παρουσίασε το μουσικό σετ του μπροστά από μια ηλεκτρονική επιγραφή που έγραφε: «We are in this Together» .

Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι Massive Attack βρέθηκαν στη σκηνή με τον παραγωγό, τραγουδιστή και περιστασιακό συνεργάτη τους, Tricky. Μαζί, οι τρεις τους έπαιξαν τα τραγούδια «Take It There» και «Eurochild».

Το «Eurochild», που συμπεριλαμβανόταν στο άλμπουμ «Protection» του 1994,  είχε να παιχτεί ζωντανά δύο δεκαετίες. Ο Del Naja «πιστώνεται» την έκπληξη ως έκφραση διαμαρτυρίας για το Brexit.

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα τραγουδούσαμε ξανά το συγκεκριμένο κομμάτι 20 χρόνια μετά ως θρήνο»

Αφήστε το σχόλιό σας