Ποια είναι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν προτού ευοδώσει η δισκογραφική συνεύρεση των Goin’ Through με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη;

Οι Goin’ Through, το μακροβιότερο ελληνικό συγκρότημα, φέρνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την άγνωστη ιστορία πίσω από μία συνύπαρξη – ορόσημο, τόσο για τους ίδιους όσο και για το είδος που αντιπροσωπεύουν.

«Οι Ψυχές» περιέχονταν στο δίσκο του γκρουπ «Συμβόλαιο Τιμής» που κυκλοφόρησε το 2001.

Η σημαντική Ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποδέχτηκε την πρόσκληση των Goin’ Through και τους έκανε τη τιμή να χαρίσει τη φωνή της στο τραγούδι, σε ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα.

Το «Ντεκολτέ» των Goin’ Through
κερδίζει την πρωτιά (video)

Ποια είναι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν προτού ευοδώσει η συνεύρεση;

«Οι Ψυχές» γράφτηκαν πάνω σε έργο του κλασικού Brahms, ενώ η δισκογραφική εταιρεία του hip hop / rap συγκροτήματος ήταν αρχικά αρνητική για την ιδέα συμμετοχής της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, εξαιτίας της φαινομενικά ακατόρθωτης φύσης της.

Οι Goin’ Through αποκαλύπτουν για το τραγούδι:

«Η ιστορία πίσω από το όμορφο αυτό τραγούδι, δείχνει ξεκάθαρα πόσο δυνατή μπορεί να είναι η ψυχή ενός καλλιτέχνη που πιστεύει στο ένστικτο και στην ιδέα του.

«Οι ψυχές» γράφτηκαν το 2000 από τον Μ. Παπαθανασίου και τον Ν. Βουρλιώτη πάνω σε ένα μουσικό έργο του κλασσικού Brahms. Την ιδέα έφερε στο «τραπέζι» ο Dj ‘S» και το αρχικό demo ηχογραφήθηκε στο στόυντιο Horizon του Σπ. Παπασπύρου, με χορωδία στο ρεφραίν.

Η δισκογραφική εταιρία Universal Music (σ.σ. σήμερα Cobalt Music), απέρριψε αμέσως την ιδέα των Goin’ Through για συνεργασία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ως αδιανόητη και ακατόρθωτη, ενώ ο Ν. Βουρλιώτης τη θεώρησε ως πρόκληση για το μέλλον όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και για την ίδια την εξέλιξη της μουσικής και του είδους στην Ελλάδα.

Πήρε το demo κι επισκέφθηκε ο ίδιος την κορυφαία ερμηνεύτρια στο καμαρίνι της δίνοντας το demo και περιγράφοντας της ο ίδιος την ιδέα.

Λίγες μέρες αργότερα Goin’ Through και Πρωτοψάλτη βρίσκονται μαζί στο στούντιο Workshop και με ηχολήπτη τον Δ. Χωριανόπουλο αντικαθιστούν την χορωδία και το 2ο κουπλέ του τραγουδιού με την μοναδική της φωνή, δίνοντας στο μουσικό αυτό είδος ένα ακόμα λόγο να υπερηφανεύεται και να καμαρώνει.

Έρχονται περισσότερα στο ολοκαίνουργιο,
www.gointhrough.gr
»

Αφήστε το σχόλιό σας