Με ολοκαίνουριο τραγούδι επανεμφανίζεται δισκογραφικά ο ασυναγώνιστος Γιάννης Πάριος και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ο Γιάννης Πάριος είναι χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας ερμηνευτής.

Η ύπαρξή του στο δισκογραφικό προσκήνιο αποτελεί από μόνη της σπουδαίο γεγονός καθότι το ανέξαντλητο ρεπερτόριό του διατηρεί αμείωτη γοητεία, δύναμη και πάθος. Συν τοις άλλοις, οι ερμηνείες του καθοδηγούν τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών.

Ο Γιάννης Πάριος έχει σημείωσει μία σταδιοδρομία με αισίως συμπληρωμένα σαράντα πέντε έτη πορείας. Από αυτή δεσπόζουν δεκάδες (πάνω από 50) άλμπουμ, αμέτρητες χρυσές και πλατινένιες διακρίσεις, εκατοντάδες τραγούδια που έχει ο ίδιος ερμηνεύσει, όπως και άλλα τόσα κομμάτια που έχει γράψει με μαεστρία.

Από την πρώτη του εμφάνιση στο μουσικό γίγνεσθαι στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με τη «Θάλασσα Του Πειραιά» του Γιώργου Μητσάκη, άλλαξαν πολλά. Τα μόνα που δε μεταβλήθηκαν είναι η ασύγκριτη αξία και ο συμβολισμός του ονόματος «Γιάννης Πάριος» αλλά και η δισκογραφική στέγη του καλλιτέχνη.

Ο ανεπανάληπτος Γιάννης Πάριος επανέρχεται στη μουσική δράση ως μοναχικός καβαλάρης για να αλλάξει τα δεδομένα και να χρωματίσει με τη γενναιόδωρη και ατόφια φωνή του το ολοκαίνουριο «Εσύ Αλλού Κι Εγώ Στην Πάρο».

Εκτός από την αναφορά στην αγαπημένη του γενέτειρα, το νησί της Πάρου, που του έδωσε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Πάριος», ο τίτλος (θα θέλαμε να) παραπέμπει στα περιζήτητα στην εποχή τους «Νησιώτικα» (Minos, 1982). Εκείνος ο διπλός δίσκος με τον οποίο ο Γιάννης Πάριος ταρακούνησε κάθε γωνία της χώρας, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα της νησιώτικης μουσικής παράδοσης.

Ό,τι άλλο και να γραφτεί η αλήθεια είναι μία.
Μετά την εφετινή επανεμφάνιση στα νυχτερινά δρώμενα με εμφανίσεις στο «Ιερά Οδός», ο κορυφαίος Γιάννης Πάριος δεν αποστασιοποιείται και χαρίζει νέες ερμηνείες.

«Εσύ Αλλού Κι Εγώ Στην Πάρο».
Έρχεται σε αποκλειστική ραδιοφωνική μετάδοση από τη Δευτέρα 9 Μαΐου. Κυκλοφορεί επίσημα τη Δευτέρα 16 Μαΐου από τη Minos EMI.

Αφήστε το σχόλιό σας